- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова поручила Американцима: Нек вам у извлачењу дрона из Црног мора помогну „украјински рониоци“

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова препоручила је Вашингтону да се за помоћ у налажењу дрона обореног у Црном мору обрати украјинској компанији која је, како тврде западни медији, умешана у експлозије на „Северним токовима“.
Захарова је прокоментарисала изјаву координатора за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џона Кирбија да није сигуран да је могуће да се подигне олупина дрона, пошто се налазе дубоко на дну.
„Џоне, узмите од ‘Њујорк тајмса’ број телефона приватне украјинске компаније која је, према америчкој пропаганди, дигла у ваздух гасоводе ‘Северни ток’ веома дубоко у Балтичком мору. Судећи по вашим новинама, то су специјалисти који дубоко роне. Они ће га извући“, написала је портпаролка на свом Телеграму.

Инцидент са дроном изнад Црног мора

Европска команда Оружаних снага САД саопштила је у уторак да се руски Су-27 „сударио“ са америчким дроном МКу-9 изнад Црног мора и да је беспилотна летелица пала у међународне воде. Наводно, руски авион Су-27 намерно је испустио гориво на МК-9, због чега је пропелер отказао и дрон је пао у међународне воде.
Руско Министарство одбране након тога је саопштило да је амерички дрон МQ-9 „Reaper“ пао у Црно море током оштрог маневрисања у међународним водама близу Крима. Беспилотна летелица је са искљученим транспондерима летела у правцу Русије, нарушивши границе подручја привременог режима коришћена ваздушног простора успостављеног за потребе извођења руске специјалне војне операције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала