- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Француски политичар: ЕУ спремна на самоубиство због Америке, служи њеним интересима

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Уђи у базу фотографијаФранцуски политичар: ЕУ спремна на самоубиство због САД
Француски политичар: ЕУ спремна на самоубиство због САД - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Европска унија спремна је на самоубиство због САД и служи њиховим интересима, рекао је у интервјуу за Спутњик лидер француске партије „Патриоте“ Флоријан Филипо.
„Наша политика није усмерена на добро народа. ЕУ је спремна чак на самоубиство због САД“, рекао је Филипо коментаришући катастрофалне последице антируских санкција по Европу.
Он је истакао да због тих санкција страда обичан народ.
„Они издају свој народ. Нема никаквог рационалног објашњења, то што се дешава је право безумље“, каже Филипо.
Према његовом мишљењу, Француска би могла да буде мост између англо-америчког света и света БРИКС, али уместо тога изабрала је да буде америчка колонија.

Француска не може бити посредник у украјинском сукобу

Филипо је, поред овога, објаснио да Француска не може бити посредник у преговорима око украјинског сукоба због свог потчињеног положаја на међународној сцени и јер је амерички пион.
„Да је Француска слободна и да је голистичка, да није потчињена ЕУ и НАТО, могла би да одигра балансирајућу, посредничку улогу. Сигуран сам у то, јер имамо дипломатску традицију, као и историјске везе са Русијом, увек смо умели да преговарамо са различитим државама“, нагласио је он.

Природа украјинског сукоба све разумљивија

Према његовим речима, све више Француза почело је да схвата природу украјинског сукоба и да је он почео много пре 2022. године, јер је тамо било много проблема.
„Дошло је време кад су људи почели да схватају природу овог сукоба, улогу САД у њему, каква је, заправо, украјинска Влада и то да неонацисти и батаљон 'Азов' (терористичка организација, забрањена у Русији) нису фантазија. Што се више информација о томе шири, то ће више људи схватати ситуацију“, сматра политичар.

Апсурдно не допустити Москви да учествује у истрази о експлозији на гасоводима

Француски политичар је, такође, коментарисао и истрагу о инциденту на гасоводима „Северни ток“, рекавши да је апсурдно што се Русији не дозвољава да учествује у њој.
Он је нагласио и да се Француска и Немачка нису обратиле САД и захтевале објашњење након чланка америчког новинара Симура Херша о експлозији на гасоводима.
Филипо то објашњава потчињеношћу Париза Вашингтону и поручује да је то неопходно прекинути.
Обука украјинских војника према НАТО стандардима - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Специјална операција у Украјини
Де Голов унук: Против Русије се води економски рат од кога профитира Америка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала