- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Де Голов унук: Против Русије се води економски рат од кога профитира Америка

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаОбука украјинских војника према НАТО стандардима
Обука украјинских војника према НАТО стандардима - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Запад је унапред планирао „заверу“ против Русије, изјавио је у интервјуу за „АгораВокс“ унук бившег француског председника Шарла де Гола, Пјер де Гол.

„Обим и дубина санкција показују да је све ово било испланирано још одавно и да је ово, заправо, прави економски рат од којег профитирају Американци“, истакао је он.

Он је истакао да Русија није крива за огромну економску и финансијску кризу, одговорност за коју Европска унија и Сједињене Америчке Државе покушавају да пребаце на Москву.
„Руси се само бране, јер је против њих уведено 11 хиљада санкција плус девети пакет. Сматрам да је потпуно легитимно и природно да се Руси бране“, нагласио је Де Гол.
Он је такође прокоментарисао замрзавање руских актива, изјавивши да „ниједан други народ од времена прогона Јевреја у Другом светском рату није толико покраден, као руски народ данас“.
Није остало незапажено ни „интелектуално непоштење Запада“ које се испољило у украјинској кризи.

„Американци су први повукли окидач у рату који се у региону води од 2014. године. Други ратни хушкач постао је НАТО који своје планове за ширење на територију Украјине није повукао са дневног реда“, констатовао је Де Гол.

Он је закључио да је одржавање добрих односа са Русијом обавеза Европе у име очувања стабилности у свету.
Раније је француска историчарка Ани Лакруа-Риз изјавила да је Шарл де Гол био последњи француски председник који је тежио да сачува њену аутономију и независност од САД и да изгради добре односе са СССР, али то су спречавале САД које су желеле да контролишу француску Владу.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције.
Заставе Француске и Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СВЕТ
Унук Шарла де Гола: Нечувена и шокантна дискриминација руског народа
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала