- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова упозорила Америку: Размислите о последицама својих све агресивнијих акција

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
САД би требало да размисле о последицама својих све агресивнијих акција које носе опасност од директне војне конфронтације са Русијом, упозорила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Она се огласила поводом изјаве шефа Пентагона Лојда Остина који је рекао да се шири списак земаља које су спремне да испоруче тенкове „леопард“ Украјини.
„Вашингтон би требало да размисли о последицама својих акција које су све агресивније, а које носе опасност од директне војне конфронтације са Русијом и понављања понижавајућег неуспеха за САД сличног вијетнамском или авганистанском“, наводи се у коментару Захарове.
По њеним речима, изјава министра одбране САД Лојда остина 15. марта током седнице „такозване контакт групе за 'одбрану Украјине' поново демонстрира сумануту усредсређеност Вашингтона на тотални хибридни рат са Русијом 'до последњег Украјинца'“.
Захарова је подсетила да је с помпом објављено да ће зарад одлучујуће „прекретнице на бојном пољу у корист Украјине“ Кијеву бити испоручено наоружање за преко девет оклопних бригада, укључујући преко 150 тенкова „леопард“.
„С тим у вези, желели бисмо поново да подсетимо да су америчко и западно оружје, као и плаћеници и војни стручњаци из САД и НАТО-а били и остали легитимни циљеви за ударе руских Оружаних снага“, поручила је она.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СВЕТ
Шолц: Не може се постићи мир у Украјини прекидањем испорука оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала