- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски адут на бојном пољу – „убица“ америчких „хајмарса“ изашао из сенке

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинобороны показало удары дронами-камикадзе "Ланцет" по технике ВСУ
Минобороны показало удары дронами-камикадзе Ланцет по технике ВСУ - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Руска беспилотна летелица „лансет“ постала је убица напредних америчких ракетних система „хајмарс“ у Украјини, пише чешки лист „Лидовки“.
„Дрон-камиказа 'лансет' до сада је био у сенци, али сада је зарадио значајно поштовање на бојном пољу. 'Лансет', који је фактички аналог америчке баражне муниције 'свичблејд' уништава украјинске циљеве западног порекла, укључујући америчке артиљеријске ракетне системе 'хајмарс' и британска борбена возила пешадије 'стормер'“, констатује аутор чланка, колумниста Штепан Гобза.
Руска беспилотна летелица не само да гађа прецизно, него може самостално да функционише и да доноси одлуке на бојном пољу – на пример, приликом избегавања противваздушног оружја противника и приликом тражења мета, наводи се у чланку.
Како се додаје, „лансет“ носи више експлозива од било које друге баражне муниције и стога може да уништи чак и оклопни транспортер или лаки тенк.
Беспилотну летелицу „лансет“ произвела је компанија „ЗАЛА Аеро“ која је део концерна „Калашњиков“. Поред верзије „изделије-52“ постоји и већи модел летелице који је добио ознаку „изделије-51“. Беспилотна летелица је модернизована, а том приликом је узето у обзир искуство стечено током специјалне операције у Украјини. Добио је моћну бојеву главу која омогућава дрону да гарантовано уништава хаубице, тенкове, оклопну технику, радаре, противваздухопловне системе и људство противника.
Баражна муниција је врста оружја које је способна да дуго лети и осматра терен. Приликом откривања циља, дрон изводи напад као навођена ракета „ваздух-земља“.
Дрон-камиказа Зала Ланцет - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
РУСИЈА
Русија у Украјини користи дронове-камиказе за уништавање тенкова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала