- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Завршене војне вежбе морнарице Русије, Ирана и Кине у Арапском мору /видео/

© Фото : Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање хиперсоничне ракете "Циркон" са фрегате "Адмирал Горшков" у Белом мору
Лансирање хиперсоничне ракете Циркон са фрегате Адмирал Горшков у Белом мору - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Заједничке војне вежбе Русије, Кине и Ирана у Арапском мору су завршене су завршене, саопштила је прес служба Северне флоте руске морнарице.
„Данас су у акваторији Арапског мора код луке Чахбахар у Ирану завршене су трилатералне поморске вежбе у којима су учествовали ратни бродови руске морнарице, Кине и Ирана“, наводи се у саопштењу.
Са руске стране на маневрима је учествовала фрегата „Адмирал Горшков“који је иначе опремљен хиперзвучним ракетама „циркон“.
Кина је за учешће у вежбама одредила ракетни разарач „Нанјинг“, који ће углавном учествовати у увежбавању маневара као што су ваздушна претрага и спасавање на мору.
Иран је ангажовао фрегате „Саханд“ и „Џамаран“ и неколико других бродова.
У ранијем саопштењу кинеског Министарства одбране наглашено је да ће ове вежбе допринети продубљивању практичне сарадње ратних морнарица земаља учесница, показати њихову спремност и способност да заједно одржавају поморску безбедност и активно граде „Заједницу заједничке судбине човечанства“.
Министарство је оценило да ће вежбе, такође, донети позитивну енергију регионалном миру и стабилности.
Русија, Кина и Иран су у августу прошле године одржале серију вежби великих размера у Латинској Америци у којој је учествовало још десет земаља.
Руска фрегата Адмирал Горшков  - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СВЕТ
Русија, Кина и Иран нова, веома моћна коалиција на Истоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала