Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабић: Недвосмислено је да ЗСО морати да се формира

© Tanjug / Страхиња АћимовићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Чини ми се да је сада, после разговора у Охриду, недвосмислено да ће Заједница српских општина на Косову и Метохији морати да буде формирана и да је то прва тачка свих даљих имплементационих споразума, те да је потпуно јасно да ће то морати да се уради у складу са споразумима потписаним 2013. и 2015. године, рекла је председница Владе Ана Брнабић.
Премијерка је за Танјуг на путу од Београда до Новог Сада у возу "Соко", чија се годишњица првог путовања данас свечано обележава, рекла да ће формирање такве ЗСО бити резултат рада, напора и борбе председника Србије Александра Вучића и пре 10 година и током протекле деценије као и данас.
"Председник ће се ускоро обратити грађанима и рећи шта се дешавало јуче и ја не бих додатно говорила о томе. Он ће то најбоље образложити, а ја желим да му захвалим од свег срца на томе што води тешке разговоре и не устукне ни корак и бори се да нам обезбеди мир и стабилност и да ми као Влада можемо да радимо на подизању квалитета живота грађана", рекла је Брнабић.
Посебно је истакла да је председник Вучић био директан и да није околишао да каже шта су наше црвене линије.
Брнабић је нагласила да су мир и стабилност неопходни и за завршетак започетих инфраструктирних пројеката, јер без дугорочног мира и стабилности не можемо да напредујемо и привлачимо инвестиције.
"Све се ово финансира из буџета Србије и ако неко да кредит, он мора да се врати, а грантови попут оног који смо добили од Европске уније за деоницу до Ниша се не добијају тако лако. Према томе, неопходне су нам инвестиције и нова радна места да би могли да градимо", рекла је премијерка, уз оцену да нам је сваки дан мира велики као живот.
Застава Европске уније - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СРБИЈА
ЕУ објавила: Ово су тачке о којима се расправљало у Охриду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала