- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Камерунско чудовиште“ наставља да доминира – расте притисак на Јокића

© AP Photo / AJ MASTЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Снажни центар Филаделфије Џоел Ембид наставља да пружа вансеријске партије у НБА лиги. Севентисиксерси су савладали Индијану резултатом 141:121, што је њихов осми узастопни тријумф, а девети везани меч у ком „камерунско чудовиште“ бележи преко 30 поена.
Џоел Ембид тренутно је лидер у трци за МВП признање, где је почетком седмице престигао двоструког узастопног освајача Николу Јокића.
Јокић константно игра чудесну кошарку и одвео је Нагетсе у плеј-оф, али има Ембид своје аргументе у читавој причи.
Камерунац који је узео француски пасош и прихватио да игра за поменуту европску земљу просечно у марту бележи фасцинантних 36,1 поена. Исписао је историју у мечу против Шарлот Хорнетса након што је меч завршио са 31 поеном, седам скокова и исто толико асистенција.
Наиме, Ембид је надмашио досадашње рекордере Вилта Чемберлена и Алена Ајверсона који су у историји франшизе имали по осам узастопних утакмица са 30 и више поена.
Ембид је против Хорнетса ударио и девету рецку, чиме је додатно ставио притисак на Николу Јокића у трци за МВП признање.
И не само то. Стао је раме уз раме са легендарним Леброном Џејмсом, који је својевремено успео да веже седам мечева са 30+ поена уз просек шута из игре бар 55 одсто.
Десет година то ником није пошло за руком, али је тренутно на снази време Џоела Ембида који игра изузетно паметну кошарку и ривали ни на који начин не успевају да га зауставе.
Идентичан је случај и са Николом Јокићем, који је у суботу у европском термину играо против Њујорка, али је његов Денвер поражен, док су кошаркашком генију из Сомбора недостајале две асистенције за нови трипл-дабл.
Нема дилеме да ћемо у завршне две недеље уживати у невероватној трци за најбољег играча америчке кошаркашке лиге, у којој је тренутно уз Јокића и Ембида још Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса.
НБА резултати
Индијана - Филаделфија 121:141
Торонто - Минесота 122:107
Чикаго - Мајами 113:99
Мемфис - Голден Стејт 133:119
Вашингтон - Сакраменто 118:132
Јута - Бостон 118:117
Бруклин - Денвер 20.30
Оклахома - Финикс 20.30
Сан Антонио - Атланта 21.00
Детроит - Мајами 23.00
Никола Јокић Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
„Јокић је МВП, Ембид 'умире' у последњој четвртини“ – бивши НБА ас анализирао трку
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Јокић поново близу трипл-дабла, али смушени Денвер није преживео чувену дворану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала