- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија у Немачкој добила „тајно оружје“ за реализацију циља дугог 24 године

© David InderliedЕрхан Машовић
Ерхан Машовић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Штопер Бохума Ерхан Машовић пресудио је Лајпцигу у 25. колу Бундеслиге (1:0) за бег са дна табеле. Био је то четврти погодак у сезони момка из Новог Пазара који се нашао на списку селектора Драгана Стојковића за почетак квалификација за Европско првенство 2024. године.
Куцају на врата премијерне утакмице за Европско првенством, где ће Србија прво угостити Литванију 24. марта, док ће три дана касније ићи на мегдан Црној Гори у Подгорици.
Могла би Србија у лику и делу Ерхана Машовића да има „тајно оружје“ на путу ка реализацији циља дугог 24 године, колико нисмо били на ЕП, још од Белгије и Холандије.
Двадесетпетогодишњи Новопазарац пуних шест година у сениорској конкуренцији није затресао мрежу, а онда је ове сезоне „ескплодирао“ што потврђује учинак од четири гола у Бундеслиги у досадашњих 25 утакмица.
Машовић је до сада одиграо за Бохум 55 утакмица, али раније лопта никако није хтела у мрежу.
Идентичан је био случај и док је бранио боје Чукаричког, данског Хорсенса, Тренчина. Сада је прорадио, а посебно је импресиван податак да штопер Бохума уз Данила Дукија из Унион Берлина, дели прво место по броју погодака из прекида, не рачунајући извођење једанаестераца.
Због тога на његову адресу иду заслуге што је Бохум побегао, бар на кратко, из опасне зоне у којој је био у друштву са Штутгартом, Шалкеом, Хертом и Хофенхајмом.
Тренутно су на безбедној 14. позицији са 25 освојених бодова из исто толико одиграних кола.
Када је национални тим у питању, Машовић је до сада уписао два мач, а дебитвао је у јуну прошле године против Словеније на Маракани у победим резултатом 4:1.
Ерхан је претходно прошао све селекције Орлова, да би на крају под командом Пиксија Стојковића уписао и прве минуте за сениорски тим.
„Пресрећан сам што сам коначно дебитовао. Дуго сам чекао да дебитујем за своју земљу. Једна стварно одлична победа, одлична игра. Пре свега, заслужен тријумф. Осећај је неописив. Свако од детињства машта да игра за своју земљу. Пресрећан сам. Уживао сам у сваком тренутку проведеном на терену“, рекао је бивши штопер Чукаричког после дебија за Орлове.
Машовић је затим похвалио и саиграче који су му олакшали да деби протекне у најбољем могућем реду.
„Стално су ме бодрили, охрабривали и то заиста много значи. Када неки искусни играчи приђу и кажу ти неке речи подршке, било шта. Доста му се подизали и пре меча. али и током самог меча, тако да је била сјајна атмосфера“, истакао је 25-годишњи Новопазарац који се са 15 година преселио у Београд и наставио у Чукаричком да крчи фудбалски пут, који га је на крају довео до Немачке.
С обзиром на то у каквој форми се налази Ерхан и како се претплатио на постизање голова из срца шеснаестерца после прекида, велика је вероватноћа да ће му селектор указати поверење на предстојећим утакмицама и дати му прилику да увећа минутажу у дресу Орлова.
Иначе, приликом дебија у дресу Србије појединим навијачима је засметало то што Машовић није певао химну „Боже правде“, коју је певао и Јапанац Катсухито Киноши, члан Пиксијевог стручног штаба.
Србија је у прошлости имала проблема око тога, јер је Адем Љајић, такође из Новог Пазара, одбио да пева химну због чега га је тадашњи селектор Синиша Михајловић одстранио из националног тима.
Србија се у квалификационој групи за одлазак на Европско првенство налази са: Литванијом, Бугарском, Црном Гором и Мађарском.
Гост емисије „Миљанов корнер“ био је фудбалски тренер Миодраг Мартаћ.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Србија на крају света има „новог Митровића“
Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Пикси скратио списак Орлова: Без три битна имена – али и „српског сина“
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Угашена последња нада Србије – селектор открио: Стефан је хтео у Шпанију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала