- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Конго затражио хитну помоћ Русије у борби против тероризма

© AP PhotoКонго, УН
Конго, УН - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Демократска Република Конго тражи хитну помоћ од Русије у борби против терористичке опасности на истоку земље, ради обнављања мира и стабилности, изјавио је потпредседник Националног парламента Конга Жан Пјер Канефу Мунџива.
„Желимо да вас рачунамо као своје привилеговане партнере и, користећи ту могућност, да вас замолимо за хитну помоћ Русије у заустављању варварске, терористичке агресије и обнављања мира и стабилности у источном делу наше земље“, рекао је Мунџива на округлом столу „Законодавни одговор на економске изазове“ у оквиру Друге међународне парламентарне конференције „Русија – Африка“.
Мунџива је, такође, говорио о руско-афричкој сарадњи, посебно издвојивши праведан приступ Москве заједничком раду.
„Радујем се томе што је Русија обратила пажњу на афрички континент, који је деценијама био под јармом западних земаља. Драго ми је што Русија тежи да развија партнерске односе са земљама региона на основу равноправних односа, уз обострану корист“, рекао је Мунџива.
Устаници из М23 почели су офанзиву на истоку Конга у јануару 2021. године. Касније су успели да освоје два града у провинцији Северни Киву. Власти републике оптужују Руанду да подржава терористе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала