- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Медији: Швајцарска разматра национализацију банке „Креди Свис“

© AP Photo / Michael BuholzerУлаз у швајцарску банку "Креди Свис"
Улаз у швајцарску банку Креди Свис - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Швајцарске власти разматрају могућност потпуне или делимичне национализације банке „Креди Свис“, пише агенција Блумберг позивајући се на обавештене изворе.
„Земља разматра или да преузме банку у потпуности, или да задржи значајан удео у капиталу, уколико до преузимања од стране УБС не дође због потешкоћа у закључивању посла и кратких рокова“, наводи се у саопштењу агенције.
Раније је „Фајненшел тајмс“, позивајући се на изворе, саопштио да највећа швајцарска банка УБС разматра куповину „Креди Свис“. Како је навео лист, иза организације преговора стоје Швајцарска народна банка и финансијски регулатор ФИНМА, који покушавају да ојачају поверење у банкарски сектор земље. Такође је наведено да је УБС понудио куповину „Креди Свис“ за милијарду долара.
У среду је вредност акција „Креди Свис“ пала на берзи за четвртину. Раније је финансијски стручњак Роберт Кијосаки изјавио да би следећа банка која би могла да пропадне након банкрота америчке банке „Силицијумска долина“ (СВБ) могла бити „Креди Свис“. Банка је са своје стране навела да ће позајмити до 50 милијарди швајцарских франака (око 53,7 милијарди долара) од Централне банке.
Новац - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
ЕКОНОМИЈА
Пада ли цео финансијски свет: И моћна швајцарска банка пред банкротом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала