Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о хапшењу Путина ако дође у Србију: Нисам хапсио ни оне које је тражио Хаг, имам преча посла

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да сматра да ће одлука о издавању "налога за хапшење" руског председника Владимира Путина имати политички лоше последице и да она говори да постоји велика неспремност да се разговара о миру, па чак и примирју.
Вучић је оценио да је несумњиво да је циљ такве одлуке да Путину отежају комуникацију, да свако ко разговара са њим има у глави да прича са неким ко је "оптужен за ратне злочине", да додатно отежа економску позицију Русије.
Одговарајући на питање како ће Србија реаговати по питању „захтева за хапшење“ руског председника Владимира Путина, он је рекао да се уздржавао да дâ коментар, али да је видео да су се о томе изјаснили и Шолц и Бајден.
"Што се тиче хапшења, ја под субпоеном нисам хапсио оне које је тражио ад хок Трибунал, а то није МКС. Имате ви ове стручњаке, могу добровољно да се пријаве, ови што урличу сваки дан по улицама, што су све Србе у вреће трпали и слали у Хаг. Што се мене и Србије тиче, имамо паметнија посла," рекао је Вучић.
Председник Србије је казао да није сигуран да је то била довољно мудра и паметно срачуната одлука МКС-а.
„Сада сте га оптужили за ратне злочине. А са ким ћете сада да разговарате? Или можда нећете да разговарате? Или чекате пораз. Јел стварно мислите да Русију можете да поразите за три, шест месеци, или годину дана. Јел верујете у то? Причате приче о томе тако је мислио и Слободан Милошевић, па ћете да поредите лидера једне мале земље са лидером једне свакако велике земље", рекао је Вучић.
Подсетимо, претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, издало је „налоге за хапшење” председника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове, наводи се у саопштењу објављеном у петак на сајту организације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала