- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Западни медији о доласку Сија у Москву: Посета од виталног значаја

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије стигао у Кину, у току састанак са Си Ђинпингом
Председник Русије стигао у Кину, у току састанак са Си Ђинпингом - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Посета кинеског председника Си Ђинпинга Москви и његов састанак са руским председником Владимиром Путином представљају изазов за Вашингтон и његове савезнике, сматра колумниста листа The Hill Елен Мичел.
„Посета Си Ђинпинга Русији – и подршка која са њом стиже из Кине – представља изазов за САД и њихове савезнике који покушавају да ослабе економију Москве, разорним санкцијама“, пише Мичел.
Према њеном мишљењу, један од вероватних исхода састанка руског и кинеског лидера биће јавна потврда партнерства две земље, која је „од виталног значаја за сузбијање неправедног мешања Запада у њихове послове“. Коментаторка примећује да је вест о посети Си Ђинпинга Русији и његовим предстојећим разговором са Путином изазвала забринутост у америчким политичким круговима.
Државна посета Си Ђинпинга Русији почеће 20. марта и трајати до 22. Марта. Кинески лидер долази на позив руског председника Владимира Путина, саопштила је прес-служба Кремља. Са друге стране, званични представник кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин рекао је да ће током ове посете кинески председник детаљно разговарати са руским председником о „важним глобалним и регионалним питањима“. Такође је напоменуо да су, у контексту све веће нестабилности у међународној арени, односи које подржавају Москва и Пекинг „од великог значаја и утицаја, далеко изван билатералног формата“.
Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СВЕТ
Порука Западу: Зашто је важна посета Си Ђинпинга Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала