- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Узнемирење у Хрватској: Стижу позиви за ратни распоред

© Фото : Youtube/MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske/PrintscreenХрватска војска
Хрватска војска - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Велики број грађана Хрватске добио је позив на кућне адресе како би се јавио војним одсецима за ратни распоред, што је изазвало узнемирење у тој земљи.
Министарство одбране Хрватске ће током марта, априла и маја позвати око 10.000 резервиста, а део њих већ је добио позиве, како би им био саопштен ратни распоред.
Хрватски медији наводе да је то изазвало узнемирење код једног броја грађана.
Из хрватског министарства одбране саопштено је да је реч о редовним активностима у вези са резервним саставом Оружаних снага Хрватске.
„Разврстани резервисти позивају се у подручне канцеларије за послове одбране како би им се саопштио распоред ради попуне резервних јединица Оружаних снага Републике Хрватске. Већина позваних налази се на распореду у резервним јединицама, али им распоред није могао бити саопштен током 2020, 2021. и 2022. године због пандемије ковида“, навели су из министарства одбране.
Појединачни позиви упућују се резервистима (војници, подофицири и официри), који су одслужили војни рок или су били на добровољном оспособљавању или у војној служби, па им је одређена војно-стручна специјалност, до 55 година старости, до када по закону траје војна обавеза, наведено је из хрватског министарства одбране.
Специјалне снаге Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Србија војно најјача на Западном Балкану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала