- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац преузео трон – па показао да је шампион: Желео сам да играм против Новака

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, показује изузетан таленат на терену, али карактеристике правог шампиона показује и ван њега јер увек има лепе речи за своје ривале. Титулом у Индијан Велсу домогао се првог места, али је објаснио да му је жао што није играо против Новака Ђоковића и да би српског аса волео да сретне на свом турниру.
Неочекивано је брзо и лако Карлос Алкарас савладао Данила Медведева у финалу Мастерса у Индијан Велсу и тако доспео на лидерску позицију и са трона склонио Новака Ђоковића. Међутим, талентовани момак из Мурсије волео бих да је до трофеја дошао после победе управо над српским тенисером.
„Сјајан је осећај, за мене је то опет остварење сна. Бити испред великих играча попут Новака за мене је невероватно осећање. Новак је један од најбољих на свету, то је очигледно. Увек кажем да мораш да победиш најбоље ако желиш да будеш најбољи. Заиста сам желео да играм против Новака опет. Недостаје нам на туру и надам се да ће се брзо вратити“, рекао је Алкарас одмах после победе.
У интервјуу за „Њујорк Тајмс“ Алкарас је објаснио да као тенисер сматра да би један од најбољих играча требало да игра на сваком турниру, а лично он волео бих да увек може да поприча са Новаком и подели са њим свлачионицу.
„Видите, ја сам тенисер, али и велики љубитељ овог спорта, тако да разумем да је веома важно имати најбољег на планети на свим догађајима. Нико не жели да види велике тенисере како пропуштају мечеве. Волео бих да Ђоковић буде на сваком турниру, да делим свлачионицу са њим, искуства, учим од њега и редовно играм против њега“, рекао је Алкарас, тренутно први рекет света.
Лидерску позицију талентовани Шпанац може да задржи ако му пође за руком да одбрани трофеј са Мастерса у Мајамију јер Новаку сада бежи за само 260 бодова.
Алкарас је тренутно у страшној форми чиме је показао још једну особину великог шампиона јер је тек недавно успео да се опорави од повреде која га је одвојила од Аустралијан опена.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Званично: Ђоковић и Рубљов звезде спектакла у Бањалуци
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
„Новак најбољи у историји, Рафа најтежи противник“ – Бразилац дао искрену процену
Јелена Рибакина и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Тенис је добио нову „велику тројку“: Некада Серена, Марија и Викторија – сада Јелена, Ига и Арина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала