- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Ђоковић и Рубљов звезде спектакла у Бањалуци

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић и Андреј Рубљов
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и Рус Андреј Рубљов потврдили су учешће на „Српска опену“ који ће од 16. до 23. априла бити одржан у Бањалуци. Реч је о Србија опену који је измештен са Дорћола и биће одржан у Републици Српској.
Организатори турнира обавестили су јавност да су Србин и Рус потврдили учешће, па је јасно да све мирише на репризу спектакла из 2022. године, када је у Београду после велике борбе Рубљов успео да савлада Ђоковића пред армијом његових навијача.
На турниру из Серије 250 наћи ће се још неколико српских, руских, као и хрватских тенисера.
Уз Ђоковића ће се за трофеј надметати и Миомир Кецмановић, Ласло Ђере, Душан Лајовић и Филип Крајиновић, док су од Руса ту још и Роман Сафијулин и Аслан Карацев.
Част Хрватске браниће Борна Ћорић, биће ту и Словак Алекс Молчан ког тренира Новаков бивши тренер Марјан Вајда, као и Холанђанин Талон Грикспор.
Председник Републике Српске Милорад Додик обишао је радове на тениским теренима у Бањалуци, поручивши да ће све бити говото и спремно за спектакл средином априла месеца.
„Сва логистика биће у функцији 5. априла, што значи да ћемо моћи да угостимо све тенисере који долазе на припреме недељу дана раније. Поносни смо на највећи спорстки догађај“, изјавио је Милорад Додик.
Председник Републике Српске је апострофирао да је "Српска опен" највећи спортски догађај после Олимпијских игара одржаних у Босни и Херцеговини.
Што се тиче Новака Ђоковића, он је недавно на дружењу с припадницима медија на Дорћолу порчуио да ће, уколико буде здрав, учествовати на поменутом турниру, након што није успео да се нађе на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, због забране да уђе у САД као невакцинисани странац.
Тријумф талентованог Шпанца Карлоса Алкараса проузроковао је да Новак падне са трона и заврши на другој позицији АТП листе.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
„Новак најбољи у историји, Рафа најтежи противник“ – Бразилац дао искрену процену
Јелена Рибакина и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Тенис је добио нову „велику тројку“: Некада Серена, Марија и Викторија – сада Јелена, Ига и Арина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала