- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон: САД не планирају да шаљу Украјини муницију са осиромашеним уранијумом

© AP PhotoЗграда Пентагона
Зграда Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе не планирају да након Велике Британије Украјини предају муницију са осиромашеним уранијумом, изјавио је портпарол Пентагона Патрик Рајдер.
Раније је Лондон објавио да намерава да Кијеву преда тенкове „челенџер“ заједно са гранатама са осиромашеним уранијумом.
Портпарол Пентагона је додао да Вашингтон намерава да на јесен Украјини пошаље застареле тенкове „Абрамс“ М1А1, како би убрзао испоруку.
Коментаришући ситуацију са америчким дроном који је пао у Црно море, Рајдер је рекао да власти САД немају информацију да је Русија успела да покупи олупину америчког дрона МКу-9 који се срушио у Црном мору.
„Видели смо медијске извештаје да су можда извукли неке крхотине са површине. Не можемо да потврдимо ове извештаје. Колико је нама познато, како сам раније изјављивао, према нашим проценама, МКу-9 је пао на велику дубину након пада и није извучен“, објаснио је портпарол.
Европска команда Оружаних снага САД саопштила је 14. марта да се руски Су-27 „сударио“ са америчким дроном МКу-9 изнад Црног мора и да је беспилотна летелица пала у међународне воде. Наводно, руски авион Су-27 намерно је испустио гориво на МК-9, због чега је пропелер отказао и дрон је пао у међународне воде.
Руско Министарство одбране након тога је саопштило да је амерички дрон МQ-9 „Reaper“ пао у Црно море током оштрог маневрисања у међународним водама близу Крима. Беспилотна летелица је са искљученим транспондерима летела у правцу Русије, нарушивши границе подручја привременог режима коришћена ваздушног простора успостављеног за потребе извођења руске специјалне војне операције.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
РУСИЈА
Путин: Русија ће бити принуђена да реагује на оружје са осиромашеним уранијумом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала