- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Велика акција хапшења у БиХ и Словенији због прања новца

© AP Photo / Amel EmricБосански полицајци обезбеђују простор гдје је наоружани мушкарац убио војнике, у сарајевском насељу Рајловац, БиХ, 19. новембра, 2015
Босански полицајци обезбеђују простор гдје је наоружани мушкарац убио војнике, у сарајевском насељу Рајловац, БиХ, 19. новембра, 2015 - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у склопу Међународне оперативне акције АТМ, на подручју Сарајева и Зенице започели претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на 13 локација.
Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дела „Организовани криминал“ и „Прање новца“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.
Претреси се врши по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона.
Наведене активности резултат су рада Заједничког истражног тима СИПА-е и Тужилаштва БиХ и Специјалног тужилаштва и полиције, који је започет у фебруару прошле године.
У оквиру ове међународне оперативне акције коју проводе полицијски службеници СИПА-е на подручу Босне и Херцеговине, данас су започети претреси и у Словенији на преко 70 локација у оквиру којих је планирано хапшење више од 50 лица, пренели су сарајевски медији.
У току су и активности на прикупљању података о новчаним средствима која осумњичена лица поседују на рачунима банака и сефовима у којима их евентуално држе.
Узимајући у обзир да је међународна оперативна акција АТМ у току, о коначном исходу јавност ће бити информисана накнадно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала