- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Запад бесан због посете Сија Русији

© Пресс-служба президента БеларусиПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко је објаснио да на Западу бесне због посете кинеског председника Си Ђинпинга Русији, јер су свесни да су подстакли уједињење Русије и Кине, преноси белоруска агенција БелТа.
„Ништа боље нису учинили за нас, за Русију и за Кину, од тога што су нас ујединили. Запад нас је, једноставно, ујединио, а против тог фронта неће истрајати. Зато бесне. Схватили су да су учинили све како би ујединили моћну ресурсну, космичку, нуклеарну силу Русију и једнако моћну земљу са људским ресурсима, нуклеарну земљу која је окренута ка будућности – Кину. Сматрајте да је Кина прва земља. Зато и бесне“, рекао је белоруски председник.
Председник Кине Си Ђинпинг боравио је у радној посети Русији од 20. до 22. марта. То је његово прво путовање у иностранство након што је трећи пут изабран за лидера Кине. Си је по доласку у Москву рекао да су Пекинг и Москва поуздани партнери, те да је у свету који је далеко од мирног Кина спремна да са Русијом одлучно штити међународно право.
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
РУСИЈА
Запад је бесан и то је добро: Медведев о посети кинеског лидера Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала