- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова офанзива Американаца да избаце Николу из МВП трке – „Докази су ту“

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
МВП трка у НБА лиги улази у саму завршницу до краја регуларног дела сезоне остало је десетак мечева у којима ће изгледни фаворити Никола Јокић и Џоел Ембид пробати да убеде јавност да треба да им припадне еминентно признање.
Српски кошаркаш готово целе године одржава висок ниво, на трипл-дабл просеку је (иако су му бројке мало опале у последње време) и даље је најзаслужнији за то што је Денвер лидер Запада. Сомборац просечно бележи 24,7 поена, 11,9 скокова и 9,9 асистенција.
С друге стране, камерунски центар је „полудео“ последњих седмица, редовно убацује преко 30 поена (овосезонски просек му је 33,6) и захваљујући страшним шутерским партијама у марту пробио се до врха.
Многи као МВП кандидате виде и Адетокунба, Дончића или Тејтума, али је општи утисак да ће се борба водити између асова Денвера и Филаделфије.
Тренер Севентисиксерса Док Риверс каже да избегава ову тему, али не пропушта прилику да истури свог пулена у први план.
„Трудим се да се не мешам у ову тему. Али, Џоел је МВП. И прошле године је требало да буде МВП. Мислим да нема потребе да водим кампању и то не радим, за тим нема потребе, јер докази су ту“, оценио је Риверс.
Тренер Филаделфије хвали све кандидате, али опет на крају долази до свог пулена.
„Требало би да славимо момке у лиги. Јанис, Џејсон Тејтум, Јокић - сви су сјајни. Све их поштујем. Не знам шта се дешава у последње време, али чини ми се да бисте уздигли једног, морате да омаловажавате другог. Не, овде то није случај. Сви су одлични. И нема ништа лоше у томе да се каже, по мени је Џоел најбољи из те групе момака. Није ми намера некога да оцрним, морамо да зауставимо ово што се тренутно дешава“, истакао је тренер Филаделфије.
И кошаркаш Чикага Зак Левин сматра да ће МВП трофеј завршити на крају у рукама Џоела Ембида.
„Мислим да је већ требало да освоји један. Сматрам и да је Јокић био сјајан такође. Освојио га је две године узастопно тако да не можете ништа да му одузмете. Наравно, Јанис је невероватан. Ипак, сматрам да је Ембид сигуран ове године. Толико је добар“, закључио је Левин.
Изгледа да је америчка машинерија поново у пуном залету са намером да спрече Јокића да се трећим везаним МВП признањем изједначи са великим Леријем Бирдом.
Амерички кошаркаш Џа Морент, Мемфис против Голден Стејта - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Пиштољ и даље држи ван паркета америчку звезду: „Процес је у току“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала