- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пиштољ и даље држи ван паркета америчку звезду: „Процес је у току“

© AP Photo / Scott StrazzanteАмерички кошаркаш Џа Морент, Мемфис против Голден Стејта
Амерички кошаркаш Џа Морент, Мемфис против Голден Стејта - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Суспендована звезда Мемфиса Џа Морент и даље је у центру пажње америчких медија због тога што је приказивао пиштољ у лајв видеу на друштвеним мрежама. Још једном је поручио да се каје, додајући да је процес његовог потпуног опоравка у току.
Талентовани плејмејкер Гризлија добио је осам утакмица забране играња због недоличног понашања, јер би он требало да буде узор младима широм Сједињених Америчких Држава и света, што се не може рећи у претходном периоду.
Пребијање тинејџера на баскету испред зграде и претње пиштољње, затим напад на шефа обезбеђења у једном тржном центру у Мемфису, као и показивање пиштоља на друштвеним мрежама, били су инциденти који су под хитно морали да се санкционишу. Уследиле су бројне осуде и оптужбе да је Морент умислио да је гангстер и мафијаш.
Директор НБА лиге Адам Силвер изрекао је Моренту осам утакмица забране, а он је и девету био ван строја. У том периоду Мемфис је показао да нико није незаменљив и да и те како могу без своје прве звезде, што потврђује и учинак од шест победа и три пораза.
Сам Морент је после једног од тренинга био окружен новинарима, који су га питали како се осећа због свега што је сам себи натоварио на леђа.
„Жао ми је због свега. Мој посао сада захтева да будем одговорнији и паметнији", гласило је обраћање Морента.
На питање када ће се вратити и да ли је спреман да то буде већ у наредном мечу против Хјустона, с обзиром на то да је суспензију одрадио, као и да ли су две недеље биле довољне да схвати где је погрешио, Морент је одговорио:
„Када будем осећао да сам поново у ритму и да сам у добром стању, тада ћу се вратити. Процес је у току“, закључио је несташни дечко америчке кошарке који је за кратко време прешао пут од мафијања до покајања.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Рафална паљба „српског снајпера“ чува наду за плеј-оф /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Американац подржава Јаниса, али јасно истиче – „Јокић је број један“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала