Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа неће учествовати на изборима 23. априла на КиМ

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Српска листа није доставила имена кандидата за градоначелнике општине на северу Косова и Метохије, а рок за пријаву кандидата истекао је данас у 16 сати. Како Спутњик сазнаје, Српска листа остала је при свом ставу да неће учествовати на изборима у општинама на северу који су заказани за 23. април.
Централна изборна комисија такозваног Косова расписала је за недељу 23. априла изборе за четири градоначелника у општинама Лепосавић, Зубин Поток, Северна Митровица и Звечан као и изборе за локалне скупштине у општинама Звечан и Лепосавић.
У општинама Северна Митровица и Зубин Поток су након што су Срби напустили такозване косовске институције именовани одборници од стране ЦИК а према пласману на изборима из 2021. године.
Тренутно у општини Северна Митровица има само један одборник српске националности док су у општини Зубин Поток осим албанских одборника у локалној скупштини тренутно заступљени и Срби из опозиционе Гиза Зубин Поток који броје три одборника, а који су најавили да ће поднети оставке на своје функције.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СРБИЈА
Курти позвао Србе да се врате у институције и учествују на изборима
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СРБИЈА
Колико је Срба остало на Косову: Дачић одговорио аустријском министру у Бечу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала