Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти позвао Србе да се врате у институције и учествују на изборима

© AP Photo / Franc ZhurdaАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је Србе да се пријаве за изборе у четири општине на северу Косова и Метохије, заказане за 23. април, уз подсећање да је данас последњи дан за пријаву.
„Важно је за све оне који желе да се ангажују у политици на општинском нивоу у четири општине на северу, оне који желе да политички заступају интересе грађана, у овом случају српске мањине, да искористе последње сате и да се пријаве за учешће на априлским изборима 23. Априла“, рекао је Курти.
Он је, такође, позвао Србе да се пријаве за улазак у приштинске институције.
„Нисам позивао на њихово враћање у институције, али сам више пута позивао да се пријаве сви који су заинтересовани, не само за политику, већ и за јавне службе, попут полиције, здравства, просвете и тако даље“, рекао је Курти и додао да „сви Срби имају право на то“.
Он је, међутим, напоменуо да не може „ономе ко је бацио униформу "Републике Косово", ни ономе који је после оставке добио орден у Београду“ да каже да се врати у приштинске институције.
Поред тога, Курти тврди даје, према информацијама које има од приштинског министарства унутрашњих послова, „у овим моментима све већа заинтересованост Срба за учешће у косовским институцијама“, чак и за, како је рекао, „замену таблица“, пренео је Танјуг.
Представници Српске листе су у уторак, на састанку са амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером, поновили да неће изаћи на изборе који су заказани за 23. април све док се не испуне захтеви због којих су напустили приштинске институције, односно док се не формира Заједница српских општина и док се не повуку специјалне јединице полиције са севера покрајине.
Заставе Албаније и Косова у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СРБИЈА
Приштина објавила нацрт Стратегије одбране: Србија означена као најозбиљнија и главна претња
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СРБИЈА
Петковић: Курти не може да оправда што није формирао ЗСО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала