- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Блинкен: Тик Ток је претња националној безбедности САД, требало би га забранити

© AP Photo / Frederic J. BrownЕнтони Блинкен
Ентони Блинкен  - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас како верује да друштвена мрежа Тик Ток представља претњу по националну безбедност САД и да га треба забранити „на овај или онај начин“.
„Верујем да јесте“, одговорио је Блинкен на саслушању у Представничком дому САД на питање да ли Тик Ток представља претњу по националну безбедност САД. „То би требало забранити на овај или онај начин, а постоје различити начини да се то уради, пренео је „Спутњик интернешенел“.
Почетком марта, Комитет за спољне послове америчког Представничког дома одобрио је нацрт закона који допушта америчкој влади да забрани Тик Ток или било коју другу инострану апликацију ако се верује да представљају претњу по националну безбедност. Амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливен похвалио је предлог закона, рекавши да би он могао да пружи заштиту од земаља чије деловање у осетљивим технолошким секторима забрињава.
Комитет за енергетику и трговину америчког Представничког дома саслушао је сведочење генералног директора Тик Тока Шоу Ци Чева, кога су испитивали о пракси приватности података ове платформе и наводним везама са кинеском владом.
Саслушање је одржано док парламентарци и Бајденова администрација разматрају могућност забране Тик Тока у САД, након ограничења које су увеле друге владе и савезне агенције због забринутости за приватност.
Тик ток - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СВЕТ
Напад на ТикТок – политички налог америчких власти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала