- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски стручњак: Запад покушава да уништи Русију, али то се неће догодити

© Sputnik / Евгения НовоженинаМосква, Кремљ
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Запад покушава да уништи Русију, али то се неће догодити – иако Москва сама признаје да јој санкције наносе штету, земља је успела да преусмери своја тржишта ка Индији и Кини, изјавио је бугарски економиста Кузман Илијев за телевизију „Бугарска 24“.
По његовим речима, Запад не би требало да рачуна на то да ће Русију сломити. Како је истакао, САД и Европа су са појавом нових либералних вредности почеле да се односе према Истоку охоло и сада су се својом кривицом нашле „у сопственом мехуру“.
„Ограничења су велики шок за економију, али не толики шок због кога би Русе могли да униште, који би могао да доведе до тога да Путин падне, да се Русија распадне и онда они да дођу и покупе сировине, што је и била главна идеја. То се неће догодити. Ми кажемо: цивилизовани свет је наводно против Русије. 70 одсто становништва Земље је за Русију. Не кажем да је то добро или лоше, то је просто чињеница. Погледајте, Кина и Русија углавном ћуте, али ћутке је подржавају. Африку држи Кина, али и Русија је тамо веома јака. Затим Латинска Америка. Видите шта се сада дешава са Мексиком и САД. Аргентина и Саудијска Арабија сада желе да уђу у БРИКС. Западни свет, уместо да се бави тиме да постане све богатији и бољи, усмерен је на уништавање Русије, што се неће догодити“, оценио је он.
Он је закључио да је посета председника Кине Си Ђинпинга Русији показала успех кинеске политике.
Дуга изнад Црвеног трга у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
РУСИЈА
Ударац каквом нема равног у новијој историји, главни циљ руски народ: Мишустин о западним санкцијама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала