- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус је фаворит за титулу првака света!

© AP Photo / Jon GambrellЈан Непомњашћи
Јан Непомњашћи - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Руски велемајстор Јан Непомњашћи фаворит је предстојећег меча за титулу првака света у шаху против Кинеза Динг Лирена, изјавио је Александар Жуков, потпредседник Руске шаховске федерације (РЦФ) и почасни председник Руског олимпијског комитета.
Непомњашћи ће играти са Динг Лиреном у Астани од 7. априла до 1. маја. Рус је 2021. изгубио од Норвежанина Магнуса Карлсена у борби за титулу светског првака.
Овога пута Непо је требало поново да игра против Магнуса Карлсена, али се Норвежанин повукао и одлучио да се не бори за одбрану титуле најбољег на свету.
„Меч ће бити веома интересантан, као и сваки за титулу првака света. Мислим да Јан има више шанси, јер има искуства са мечом са Магнусом Карлсеном.Мислим да су њихове шаховске вештине приближно једнаке, али с обзиром на то да Јан има искуства у таквом мечу, он је фаворит против Динга. Мислим да је научио доста тога из меча са Карлсеном и да је спреман“, рекао је Жуков.
А, потом је Жуков наставио да хвали Непа.
„Он је један од најјачих шахиста на свету“, додао је потпредседник ФСР, оцењујући противника Руса.
Велемајстор Сергеј Карјакин рекао је за РИА Новости да сматра да су шансе за победу у предстојећем мечу за титулу светског шампиона у класичном шаху између Руса Јана Непомњашћија и Кинеза Динг Лирена једнаке.
„Увек сам веровао да су пре почетка било ког меча шансе противника 50-50. Штавише, њихов рејтинг је приближно исти, јер су Јанг Непомњачи и Динг Лирен тренутно други и трећи шахисти на свету. Никоме нећу давати предност у међусобном мечу. Шансе су фифти-фифти“, рекао је Карјакин.
Видећемо ко ће на крају доћи до најважније титуле у свету шаха - првака света у класичном формату.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Ђоковић открио циљеве, па Американцима дао одговор ком се нису надали
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала