- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић открио циљеве, па Американцима дао одговор ком се нису надали

© AFP 2023 / Anne-Christine POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић као невакцинисани странац није могао да се такмичи на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију који је у току, али је још једном показао колики је спортсмен. У разговору за Си-ЕН-Ен, Ноле је поручио Американцима да је његов највећи ривал Рафаел Надал, краљ, када је шљака у питању.
Новак је пропустио неколико последњих турнира на бетонској подлози и сада на ред долази земља, односно шљака.
„Штета што нисам могао да играм у Индијан Велсу и Мајамију јер волим те турнире. Имао сам много успеха тамо, али донео сам свесну одлуку и знао сам да постоји ризик да не могу да идем тамо. Тренутно је такво стање, надам се да ће се касније ове године то променити за УС Опен. За мене је то најважнији турнир на тлу америке“, рекао је Ђоковић у интервјуу за Си-Ен-Ен.
Српски тениски ас који је недавно пао на друго место АТП ранг листе с које га је скинуо Карлос Алкарас, потврдио је да ће играти на Мастерсу у Монте Карлу заказаном за 8. април.
„Почиње сезона турнира на шљаци, а лично за мене, то је најизазовнија подлога. Одрастао сам на њом и волим да се такмичим на тим теренима“, изјавио је Новак у интервјуу за Си-Ен-Ен.
Ђоковић се затим осврнуо на приоритете у наставку сезоне. И управо док је причао о амбицијама, уследио је комплимент на рачун највећег ривала Рафаела Надала који је дуго ван терена због проблема с повредом.
„Три највећа приоритета за мене до краја ове године су Ролан Гарос, Вимблдон и УС Опен. Урадићу све што је у мојојо могућности да изградим форму како би она достигла врхунац у Паризу. Јасно је да је Надаљ крај шљаке и да је на тој подлози главни фаворит, без икакве сумње“, рекао је Новак.
Али, кладионице не верују у Надала колико и Новак Ђоковић, с обзиром на то да су недавно објавили квоте за освајача Ролан Гароса, и ту је први на листи Србин, следи Алкарас, па тек на трећем месту Надал.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Душан је срушио „Терминатора“ и признао: „Помислио сам, ево га – вратиће се“
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Срби силни на старту Мајамија – Душан послао кући легендарног Британца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала