- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лазар је маштао о Србији, уследила је порука идола: „Сине, добродошао“

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
По доласку у репрезентацију Србије Лазар Самарџић истакао је да се никада није двоумио и да му је позив Драгана Стојковића Пиксија привилегија. Српски фудбалер посебно се угледа на капитена тима Душана Тадића, а пред квалификације за Европско првенство каже да је циљ Србија да докаже да је најквалитетнији тим.
После објављивања списка фудбалера на које Драган Стојковић Пикси рачуна у квалификацијама за Европско првенство, Лазар Самарџић захвалио се Немцима, а потом одушевио Србију са поруком „Мајко, Србија зове“.
Утисци младог фудбалера полако се слежу, али и даље еуфорично прича о доласку у српску репрезентацију.
„Нисам никада имао дилему, Србија је моја земља и одувек сам маштао о томе да постанем део нашег најбољег националног тима. Позив селектора Стојковића сматрам као привилегију, али и велику шансу у каријери. Група у којој се налазе Црна Гора, Мађарска, Бугарска и Литванија, није нимало лака као што неки мисле. Морамо максимално озбиљно да приступимо свакој утакмици и да на терену докажемо да имамо најквалитетнију екипу. Идемо корак по корак, битно је да ове две утакмице решимо у нашу корист и после ће све бити лакше“, рекао је Самарџић за сајт Фудбалског савеза Србије.
Иако је играо за младу репрезентацију Немачке српски фудбалер одувек се угледао на домаће фудбалере, а отац му је често говорио управо о селектору Пиксију.
„Тата ми је стално причао о Пиксију као свом идолу и једном од најбољих играча на овим просторима. Сада сам могао да се уверим да је сјајан тренер и човек који зна фудбал. Направио је одличну атмосферу у репрезентацији и то се осећа на сваком кораку. Трудићу се да оправдам његово поверење и да заслужим место стандардног члана наше репрезентације“, истакао је Стојковић.
Када је реч о његовим узорима Самарџић се највише угледао на Душана Тадића, па му подршка капитена посебно значи.

„Тадић је мој љубимац у репрезентацији Србије и једва сам чекао да га лично упознам. Рекао ми је ‘сине, добродошао у репрезентацију, сада си део наше екипе, дружићемо се и заједно побеђивати’. Одушевио ме је већ на првом кораку. Сличних смо карактеристика, он је такође левоног и биће ми задовољство да упијам знање уз играча таквог вансерисјког квалитета“, објаснио је члан Удинезеа.

По доласку у српску репрезентацију Самарџић је објавио фотографију на којој позира у дресу Тадића.
„Дрес Душана Тадића био је најлепши поклон за мој 18. рођендан. Не сећам се тачно ко ми је то средио, али зар је битно? Дрес је са Светског првенства у Русији и Дућа га је лично потписао. То је сувенир који ће заувек имати почасно место у мојој кућној архиви“, открио је Самарџић.
У дресу Удинезеа током сезоне уписао је четири гола, међутим један му је посебно значајан.
„Најдражи ми је гол против Наполија. Тај осећај када се затресе мрежа на стадиону ‘Дијего Армандо Марадона’ је нешто посебно и памтићу га до краја живота. Тим пре што Наполитанци тешко примају голове и газе све пред собом ове сезоне. Заиста функционишу беспрекорно и заслужено хитају ка титули шампиона Италије“, закључио је Лазар Самарџић.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
„Редовна муштерија“ стигла у Србију уз поруку на ћирилици: „Добар дан, Београде“
Немачка - Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Мађари пркосе УЕФА – не одустају од заставе на којој су и делови Србије
Габријел Батистута  - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
„Гађаћу их у главе!“ – легенда открила тајну гола који се памти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала