- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Луксембург: Бајден и Си да саставе мировни план за Украјину

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЗастава Луксембурга
Застава Луксембурга - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Председник Кине Си Ђинпинг и амерички лидер Џозеф Бајден могли би да одрже састанак и заједно саставе план о решавању конфликта у Украјини, изјавио је премијер Луксембурга Ксавије Бетел након доласка на самит ЕУ.
"Бићу искрен, иако знам да се то некоме неће свидети. Ако желимо мир у Украјини треба да се састану господин Бајден и господин Си Ђинпинг. Било би сјајно, ово каже шеф владе малог Луксембурга, ако би се председник Америке и председник Народне Републике Кине састали и израдили заједнички мировни план“, рекао је премијер.
Он је сугерисао да Русија и Украјина неће имати ништа против тога.
Подсетимо, крајем фебруара кинеско Министарство спољних послова објавило је документ од 12 тачака у којем детаљно износи свој став о решавању конфликта у Украјини, а као најважнија ставка наводи се моментални прекид борбених дејстава и прелазак на мировне преговоре.
У документу под називом „Став Кине о политичком решавању украјинске кризе“, који је објављен на веб страници Министарства, кинески спољнополитички ресор наводи да ће Кина наставити да игра конструктивну улогу у наставку мировних преговора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала