- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац дигао глас против хајке на Јокића: „Постало је ружно и гадно“

© AP Photo / Andy Clayton-KingНикола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА
Никола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Тренер Денвер Нагетса Мајкл Мелоун причао је после победе над Вашингтоном (118:104) о трци за МВП титулу и прљавој кампањи која се води против Николе Јокића. Ружно и гадно, су речи које је амерички стручњак апострофирао због третмана који има двоструки узастопни освајач поменутог признања које ове сезоне просечно бележи трипл-дабл учинак.
Није могао више да ћути Мајкл Мелоун због свега што се у последње време контантно прича и пише у америчкој кошаркашкој јавности и на друштвеним мрежама.
Дебата у Сједињеним Америчким Државама о томе ко ће бити најбољи играч ове сезоне увелико је у току, али је дошло до наглог преокрета и на чело колоне избио је Џоел Ембид из Филаделфије, док је Јокић, који контантно игра фантастично, пао на другу позицију. Трећи је Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса.
„Мислим да се ове године, у односу на претходне две, прича око МВП-ја гадно и ружно окренула, што је од тога одвратило многе људе, укључујући и Николу. Много момака може и заслужују да освоји МВП признање. Имамо много сјајних кандидата као што су Џоел Ембид, Лука Дончић, Џејсон Тејтум. Чије год име да ставите на листу, сви они апсолутно заслужују ту да се нађу“, почео је излагање Мелоун и наставио:
„Али, шта се заправо дешава данас? У садашњем друштву сви, као у времену када сам био на колеџу све негативно оцењују. То није промоција мојих играча, то је рушење било ког другог момка. Смешно је. Кошаркаш је дана, како је рекао Адам Силвер у одличној позицији, лига је у одличној позицији. Имамо сјајне играче, зашто да не славимо то. Не критикујте х, немојте их спутавати, рушити, изградимо их све и ко год да победи биће добро за њега. То је једна ствар која ме је разочарала ове године у вези са МВП избором. Ствари су постале ружне и гадне, стварно ме није брига за то“, објаснио је искусни стручњак.
Хајка против кошаркашког генија је у току, а управо би наредна два меча Денвера у ком ће Јокић одмерити снаге са директним конкурентима за признање - Џоелом Ембидом (Филаделфија) и Јанисом Адетокумбом (Милвоки) могла да покажу ко ће понети МВП титулу.
Мелоун је истакао да је Јокић нестварно скроман, да је остао исти упркос свему великом што је урадио, што контантно радим америчких паркета, и што ће тек урадити у НБА лиги.
„Никола је јединствен, посебан. Уз сав успех и сву славу је остао исти. Из моје перспективе, а са њим сам од првог дана откако је дошао у НБА, он се није променио. И знате какав је то раритет. Када је неко МВП, кад потпише највећи уговор у историји НБА лиге. То мења много људи, али Јокћ није такав, он је несебичан. Њему не прија, узнемирава га сва та силна пажња коју има“, закључио је Мелоун.
Јокић је против Вашингтона током „вечери српске баштине“ доминирао против Визардса и водио је Нагетсе до још једне победе.
НБА резултати
Вашингтон - Денвер 104:118
Далас - Голден Стејт 125:127
Мајами - Њујорк 127:120
Торонто - Индијана 114:118
Чикаго - Филаделфија 91:116
Мемфис - Хјустон 130:125
Милвоки - Сан Антонио 130:94
Минесота - Атланта 125:124
Јујта - Портланд 115:127
Л.А. Лејкерс - Финикс 122:111
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Јокић уништио Вашингтон уз српско коло и заставе – нек' се спреме Ембид и Јанис
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Богдан имао победу у рукама – Дончић ударио на судије: „Колико сте плаћени?“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала