- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић уништио Вашингтон уз српско коло и заставе – нек' се спреме Ембид и Јанис

© AP Photo / Carolyn KasterНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Нови фантастичан меч у режији Николе Јокића, који је на „вече српске баштине“ у Вашингтону уништио Визардсе у тријумфу Денвера резултатом 118:104. Играло се коло пре меча, на трибинама су биле српске заставе, а Сомборац је сусрет окончао са 31 поеном, 12 скокова и седам асистенција.
Српски репрезентативац био је изузетно расположен за игру, како у офанзиви, тако и у дефанзиви.
Закуцавао је, што ретко чини, а то је био случај у првој четвртини, када се при резултату 20:16 за Денвер провукао између двојице чувара и с две руке треснуо лопту кроз обруч. Уводну деоницу Нагетси су решили у своју корист с кошем предности 31:29.
У наставку је такође виђена велика борба, а домаћин је на велики одмор отишао са плус два поена предности 57:55.
С обзиром на то да је у Вашингтону било „вече српске баштине“, дечаци и девојчице одевени у традиционалну српску ношњу играли су коло пре утакмице, док се на трибинама могао видети велики број српских застава.
Мучење Денвера трајало је само током првог полувреме, јер су у наставку изабраници Мајкла Мелоуна разбили Визардсе. Посебно импресивна била је трећа четвртина у којој је Денвер затрпао кош ривала с 39 поена, наспрам свега 16 примљених.
Управо ту је и преломљена утакмица, Вашингтону у чијим редовима је солидну партију пружио Дени Авдија, син легендарног кошаркаша Звезде Зуфера Авдије, није било повратка. Авдија је мч завршио са 16 поена, осам скокова и шест асистенција.
Никола Јокић је шутирао из игре 12/16, стао је на високих 31 поена, а недостајале су му три аситенције за нови трипл-дабл учинак.
С обзиром на то да је био фантастичан у дефанзивним задацима, добио је посебан поклон од тренера Мелоуна у свлачионици. Реч је о Денверовом популарном ланцу, који се после сваког меча додељује најбољем одбрамбеном играчу.
Јокић је такође постигао и две тројке из три покушаја. И Мајкл Портер Џуниор је имао фантастичан проценат погођених тројки 6/9. Потер је меч окончао са 21 поеном, док је Џамал Мареј бројао до 17, имао је шест скокова и осам асистенција.
Јокић је по завршетку сусрета дао изјаву америчкој новинарки која га је питала како се осећао током ноћи српске баштине у Вашингтону.
„Нисам то знао, али ми је јако драго што има доста српских застава и што се чује српски јези. Велика победа за нас. Друго полувреме је управо модел како треба да играмо. Они су у првом делу били добри, посебно Дени Авдија. Нисмо били спремни на све то, али смо у другом изгледали доста боље. Трећа четвртина била је феноменална, почели смо да радимо оно што смо радили читаве сезоне“, поручио је маестрални Сомборац који се на крају сликао са српском заставом на паркету.
Када је МВП трка у питању, Јокић је усамљен са Џоелом Ембидом, док је трећи фаворит Јанис Адетокумбо. Е, па Денвер ће наредна два меча одиграти управо са Милвокијем и Филаделфијом, што ће значити директне двобоје кошаркашког генија из Сомбора са двојицом фантастичних кошаркаша и великих ривала - Јанисом и Ембидом, који би лако могли да одлуче МВП трку.
НБА резултати
Вашингтон - Денвер 104:118
Далас - Голден Стејт 125:127
Мајами - Њујорк 127:120
Торонто - Индијана 114:118
Чикаго - Филаделфија 91:116
Мемфис - Хјустон 130:125
Милвоки - Сан Антонио 130:94
Минесота - Атланта 125:124
Јујта - Портланд 115:127
Л.А. Лејкерс - Финикс 122:111
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Нова офанзива Американаца да избаце Николу из МВП трке – „Докази су ту“
Амерички кошаркаш Џа Морент, Мемфис против Голден Стејта - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Пиштољ и даље држи ван паркета америчку звезду: „Процес је у току“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала