- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Масовна навијачка туча на Новом Београду, повређено више особа, огласила се полиција

© Sputnik / Лола ЂорђевићХитна помоћ одвози повређене са места несреће
Хитна помоћ одвози повређене са места несреће - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Масовна туча четрдесетак мушкараца избила је око поноћи у Гандијевој улици на Новом Београду. Више особа је повређено, међу којима три теже.
Масовна туча избила је у Гандијевој улици број 74, у блоку 61 и 62, а медији наводе да се ради о навијачком обрачуну.
Интервенисале су три екипе Хитне помоћи. Три мушке особе са тешким повредама превезене су на ВМА. Повређена су и два дечака, од 12 и 16 година – један је задобио тешке, други лакше повреде.
Др Момир Шарац са ВМА каже за РТС да је једна особа тешко повређена и налази се у шок соби, док две особе нису животно угрожене.
Према наводима медија, реч је о сукобу навијачких група, а узрок је цртање графита. Особе са фантомкама су учествовале у тучи.
Према наводима очевидаца, нападачи су побегли колима ка Земуну.

Полиција се огласила о масовној тучи

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, поводом туче више особа синоћ у Гандијевој улици у Новом Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, предузимају све мере и радње на расветљавању околности овог догађаја, саопштила је Полицијска управа Београда.
„На простору Новог Београда у Гандијевој улици нешто пре поноћи, пријављена је туча више лица. Одмах по добијању информација на место догађаја упућени су полицијски службеници из више организационих јединица, који су затекли одређени број лица, према којима се предузимају мере“, рекао је Иван Цвијовић, помоћник начелника ПУ за град Београд.
„Једна особа са тешким телесним повредама опасним по живот превезена је у здравствену установу, док је за друга лица дијагностика у току“, рекао је Цвијовић.
Он је навео да је о догађају одмах обавештено Више јавно тужилаштво и у сарадњи са њим се предузимају мере и радње на расветљавању свих околности.
Цвијовић је рекао да је истрага у току и да су у питању млађа лица, као и да је овом приликом оштећено неколико возила.
„Будите уверени да ће Полицијска управа за град Београд и Министарство унутрашњих послова предузети све мере и радње из своје надлежности у расветљавању овог догађаја“, навео је Цвијовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала