- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Стигао други контигент Бе-Се-Же вакцина који има добар имунолошки подстицај

© AFP 2023 / PHOTO / DPA / LUKAS SCHULZE +++ GERMANY OUT +++Вакцина
Вакцина - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Педијатар Саша Милићевић изјавио је да, чим је примећен мањи имунолошки ефекат код Бе-Се-Же вакцине, одмах је дошао нови контигент тих вакцина које имају добар имунолошки подстицај за организам једног малог детета које ће онда створити довољну одбрану против туберкулозе.
"То родитеље плаши и потпуно их разумем, али колико сам до сад видео нема никаквих штетних ефеката, те ће деца бити позвана да приме довољну дозу, да заиста против туберкулозе остваре свој довољан имунолошки ефекат" рекао је он за Танјуг поводом повлачења из употребе "Торлакове" Бе-Се-Же вакцине против туберкулозе, а због сумње у квалитет и очекивани имунски одговор.
Милићевић је објаснио да непотпуни имунски одговор значи да ако дете не прими Бе-Се-Же вакцину, биће мање заштићено од туберкулозе и дете које порасте неће имати довољан имунолошки одговор.
Напомиње да је вакцина безбедна и да нема штетних ефеката и додаје да се даје деци на рођењу, осим код деце која имају тежа обољења и код које се примање те вакцине одлаже.
Институт „Торлак“ - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
ДРУШТВО
„Постојала су одређена одступања“: Директор „Торлака“ о повлачењу Бе-Се-Же вакцина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала