- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Променио сам канал после 20 минута...“ – руска легенда констатовала „депресиван призор“

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаРусија фудбал
Русија фудбал - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Легенда руског фудбала Александар Мостовој поручио је да је пријатељски меч између Ирана и „Зборнаја команде“, који је окончан без победника (1:1), за њега представљао депресиван призор.
Није лако Русима јер немају с ким да играју, немају адекватне противнике с обзиром на то да су после баража за Мундијал, избачени и из квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Руси су осуђени да играју искључиво пријатељске утакмице, па им је ривал пре Ирана, био Узбекистан (0:0), а пре тога Таџикистан (0:0). Обе утакмице одигране су у новембру.
Такав епилог очигледно се одразио на игру тима који с клупе води још једна легенда, а реч је о Валерију Карпину. Иако је Русија рано повела голом Антона Миранчука из пенала у 28. минуту, у наставку је Меди Тареми, такође прецизним ударцем с беле тачке, успео да постави коначних 1:1.
Ипак, према утиску и речима Мостовоја, сама игра обе репрезентације била је испод нивоа.
„Почео сам да гледам утакмицу, али сам после 20 минута променио канал, јер сам видео да се дешава оно о чему сам и раније причао. Ми смо почели да се повлачимо. То смо и урадили после водећег гола. Очекивао сам да ћемо одиграти нерешен меч. У другом полувремену смо се повукли, Иран је могао још и да нас победи. То је један депресиван призор. Овакав ниво фудбала је неприхватљив. Не играју сви сјајно, неко може да игра добро, неко не може. Друга ствар је да о томе треба да причате, а не то да кријете, као што се код нас ради. Нашалио сам се да ће наши у наредном мечу победити Ирак и да ће опет све бити у реду, иако нисам ни знао да се у Ираку заправо игра фудбал“, истакао је Мостовој.
Русија после ремија у Техерану игра за два дана нови пријатељски меч, када ће у Санкт Петербургу угостити селекцију Ирака.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Душан Влаховић, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Перина рабона: Извињење као „скидање окова“ за нови почетак и стари циљ
Футбол. Кубок России. Матч Истра - Спартак - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Чудне појаве у четири ујутру (ни)су успориле Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала