- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од „генија“ до „незналице“ за три дана –„Бејби Мурињо“ добио отказ на скијању

© AP Photo / Matthias SchraderЈулијан Нагелсман
Јулијан Нагелсман - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Немачки великан Бајерн из Минхена одлучио је у четвртак касно увече да раскине сарадњу са тренером Јулијаном Нагелсманом и на његово место одмах доведе Томаса Тухела, објавили су водећи тамошњи медији.
Упркос сјајном издању у Лиги шампиона, где је на осам утакмица забележио свих осам победа, младом тренеру се спочитавају лоши резултати у Бундеслиги где је актуелни шампион минулог викенда пао на друго место иза Борусије из Дортмунда.
Опет, мало ко је могао да наслути да ће Бајерн отпустити Нагелсмана пре него што се такмичарска година оконча, посебно ако имамо у виду да су за његов долазак из Лајпцига у лето 2021. платили рекордно обештећење од 25 милиона евра.
Али, „Бејби Мурињо“, како су га својевремено звали у Хофенхајму, је окривљен за лошу атмосферу унутар клуба, за изостанак атрактивних утакмица и победа на домаћем терену, уз бојазан да би титула у Немачкој могла да припадне неком другом после десет везаних сезона у којима Бајерн доминира.
Kао круцијални разлози за његово разрешење дужности наводе се негативан спортски развој екипе у Бундеслиги и недовољан развој играча.
Такође, шефови Бајерна су били врло непријатно изненађени чињеницом да је Нагелсман током репрезентативне паузе решио да отпутује у Аустрију на скијање уместо да покуша да побољша ситуацију у екипи и настави рад са оним фудбалерима које има на располагању.
То је била кап која је прелила чашу, посебно јер је председник клуба Херберт Хајнер у понедељак изјавио у интервјуу „Кикеру“ да тренер ужива пуну подршку руководства.

„Нагелсман је показао против ПСЖ-а да је тактички и стратегијски на изврсном нивоу. Видимо јасан прогрес и дугорочно планирамо заједничку будућност“, рекао је Хајнер не слутећи да ће после само три дана променити став.

Бајерн је ове сезоне под Нагелсманом одиграо 37 мечева, постигао 112 голова и уписао само три пораза. Ипак, неки су били врло тешки, било је ту седам ремија у Бундеслиги и 27 примљених погодака у Немачкој, што је за стандарде Бундеслиге поприлично, упркос изостанку голмана Нојера.
Нагелсман ће остати на платном списку минхенског тима будући да није отпуштен, већ само ослобођен дужности. Уместо да му исплате новац који му дугују на име петогодишњег уговора, они ће га исплаћивати све док не буде пронашао нови клуб.
Kао што је већ познато, Томас Тухел (49) ће преузети улогу првог тренера екипе, а први тренинг водиће у понедељак.
Некадашњи тренер Дортмунда и раније је довођен у везу са клупом Бајерна коју је одбио 2018. године. Немац је без посла од почетка ове сезоне када је добио отказ у Челсију.
Од повратка из Лондона, Тухел живи у Минхену па је у позицији да одмах преузме посао. Једино, што ће дебитовати против свог некадашњег клуба Борусије из Дортмунда у чувеном „класикеру“ 1. априла.
Лионел Меси, Аргентина, прослава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Меси дао 800. гол, „Монументал“ славио у сузама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала