- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији објавили нове детаље око експлозије на „Северним токовима“

© AP Photo / Swedish Coast GuardСеверни ток
Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Дански брод, шведски авион и још један шведски извиђачки брод изводили су сумњиве маневре у близини гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“ четири дана пре експлозије, пише лист „Тајмс“ позивајући се на податке истраге.
У истрази се наводи да је дански брод П524 „Нимфен“, који је био задужен за праћење кретања руских бродова, крајем септембра скренуо са свог стандардног курса и први пут за неколико година обишао острво Борнхолм и упутио се ка североистоку где се на пола сата зауставио и искључио транспондере и самим тим нестао са свих система за праћење кретања бродова.
Само неколико минута касније је у близини тог места почео да кружи извиђачки авион шведске авијације, а потом је био примећен и шведски патролни брод.
Истовремено, лист „Тајмс“ истиче да у том тренутку није било примећено необично кретање руских бродова.
Подсетимо, усептембру прошле године три експлозије одјекнуле су на гасоводима „Северни ток“ који су изграђени ради преноса руског гаса ка Немачкој. Експлозије су се догодиле у ексклузивним економским зонама Шведске и Данске. Обе земље су саопштиле да су експлозије намерно изазване, али још нису утврдиле ко је одговоран.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
РУСИЈА
Кремљ: Идентификовати објекат који је откривен код гасовода „Северни ток“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала