- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Није само Русија – склањају и Белорусију из квалификација за Европско?

© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и Белорусије
Заставе Русије и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Извршни комитет Уније европских фудбалских асоцијација (УЕФА) расправљаће 4. априла о питању искључења белоруске репрезентације из квалификација за Европско првенство 2024. године, наводи се у писму шефа организације Александра Чеферина посланицима Европског парламента.
Раније је Политико пренео да је више од 100 европосланика у писму Чеферину позвало УЕФА да избаци репрезентацију Белорусије од учешћа у избору за ЕП 2024.
„УЕФА намерава да разговара о ситуацији са Белорусијом на предстојећем састанку извршног комитета. Организација помно прати узнемирујући развој догађаја који сте поменули у свом писму“, навео је Чеферин у писму.
Репрезентацији Белорусије је дозвољено да учествује на УЕФА турнирима, али је тим у обавези да игра домаће утакмице ван земље и без публике.
На квалификационом турниру за Евро 2024, Белоруси ће први меч у Групи И играти против селекције Швајцарске 25. марта, утакмица ће се играти у Србији.
Подсећања ради, у фебруару 2022. године Међународна фудбалска федерација (ФИФА) и УЕФА издале су заједничко саопштење према којем су руски тимови и клубови суспендовани из учешћа у међународним такмичењима на неодређено време због догађаја у Украјини.
С тим у вези, руска репрезентација искључена је из броја учесника плеј-офа за улазак на Светско првенство у Катару. УЕФА у септембру није дозволила руском националном тиму жреб за квалификациони турнир Европског првенства 2024.
Русија фудбал - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
„Променио сам канал после 20 минута...“ – руска легенда констатовала „депресиван призор“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала