- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка тестирала хиперсонично оружје, мистерија да ли је било успешно

© AP Photo / Ahn Young-joonАмерички авиони Б-52 и Ф-16 и јужнокорејски Ф-15 лете изнад ваздухопловне базе Осан у Јужној Кореји
Амерички авиони Б-52 и Ф-16 и јужнокорејски Ф-15 лете изнад ваздухопловне базе Осан у Јужној Кореји - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Америчко ваздухопловство саопштило је да је раније овог месеца извело друго пробно лансирање хиперсоничног АГМ-183А ваздушног оружја за брзо реаговање (АРРВ), али остаје нејасно да ли је тест био успешан, наводи Дифенс њуз.
Америчко ваздухопловство саопштило је да је бомбардер Б-52Х код обале јужне Калифорније избацио оперативни прототип АРРВ, који је направио амерички произвођач оружја „Локид Мартин“.
Како се наводи, тест извршен 13. марта представљао је друго лансирање оперативног прототипа АРРВ и фокусирао се на перформансе оружја.
Америчко ваздухопловство је навело да је „тест испунио неколико циљева“, без додатних детаља.
Формулација се разликује од службене изјаве објављене у децембру након првог лансирања оперативног АРРВ прототипа, у којој се каже да су „сви циљеви испуњени“ на тесту 9. децембра, пише Дифенс њуз.
Инжењери и тестери из АРРВ тима „прикупљају податке за даљу анализу“, саопштило је ваздухопловство.
На питање да ли је тест 13. марта био успешан, ваздухопловство је за Дифенс њуз одговорило да не може дати додатне информације осим онога што је објављено.
„Очекујемо да ће у будућности бити доступно мање информација о овој теми из оперативних безбедносних разлога“, рекао је званичник америчког министарства одбране.
Амерички ловци Ф-35А лете изнад Аљаске - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СВЕТ
Амерички генерал: САД до краја године распоређују прву батерију хиперсоничних ракета дугог домета
Хиперсонична ракета Кинжал - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
РУСИЈА
Американци објавили листу најмоћнијих хиперсоничних оружја - резултати ће обрадовати Русију и Кину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала