- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Број бирача у Црној Гори за 1.445 већи него у првом кругу избора

© Tanjug / Зоран ЖестићИзбори у Црној Гори
Избори у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Број бирача у бирачком списку Црне Горе на дан 24. март 2023. године је 543.599, што је за 1.445 више него у списку по коме је одржан први круг председничких избора 19. марта, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.
У бирачки списак уписују се држављани Црне Горе који имају бирачко право, а након доношења одлуке о расписивању избора и лица која бирачко право стичу најкасније на дан избора, према месту пребивалишта, истиче се у саопштењу.
У бирачком списку који је важио у време избора 19. марта било је 542.154 грађана, подсећају „Вијести“.
У други круг који ће се одржати 2. априла пласирали су се актуелни председник Црне Горе и кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић и кандидат Покрета Европа сад (ПЕС) Јаков Милатовић.
МУП је саопштио да увид у бирачки списак, бирач може остварити лично, на шалтерима подручних јединица и филијала за управне послове, држављанство и странце МУП, сваким радним даном у термину од осам до 14 часова, уз важећу личну карту или путну исправу, осим у Подручној јединици за управне послове, држављанство и странце Подгорица, где се увид у бирачки списак, на претходно наведен начин може остварити у периоду од осам до 17 часова.
„Приликом непосредног увида, бирач може затражити промену података у бирачком списку. Увид у бирачки списак врши се директно и преко интернет портала www.biraci.me. На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може проверити да ли је уписан и на ком бирачком месту гласа. На порталу је остављена могућност подношења електронског захтева за промену адресе у општини у којој има пријављено пребивалиште. Захтев се може поднети и лично, на шалтерима подручних јединица и филијала за управне послове, држављанство и странце Министарства унутрашњих послова, по месту пребивалишта@, наводи се у саопштењу МУП.
Бирачи који поседују електронску личну карту издату након 30. марта 2020. године, увид у бирачки списак могу извршити директно и преко интернет портала https://e.servis.mup.gov.me.
Председнички избори у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Ко ће победити у другом кругу председничких избора у Црној Гори?
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
РЕГИОН
Милатовићу веће шансе у другом кругу, права борба тек на парламентарним изборима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала