- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорски министар полиције: Чистимо полицију од мафије, ускоро нова хапшења

© Фото : УРАФилип Аџић
Филип Аџић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Акција у којој су ухапшени припадници Управе полиције је завршни ударац мафији, а државни органи и полиција биће очишћени од њихових кадрова, изјавио је црногорски министар унутрашњих послова Филип Аџић.
Он је рекао да су од партнера у Бриселу „добили подршку“ за своје деловање, преносе Вијести.
„Пресудну улогу поред Специјалног државног тужилаштва и Специјалног полицијског одељења имао је и међународни фактор где смо из Европола добили податке и ово је само почетак и у будућем периоду можемо очекивати нова хапшења. Можда нећемо имати овако значајна имена, али имаћемо једну професионалну институцију“, рекао је Аџић.
Црногорски министар је саопштио да је након хапшења в.д. помоћника директора за борбу против организованог криминала Дејана Кнежевића мали број канцеларија које користи тај сектор полиције запечаћен, као и да је десетак службеника послато кућама.
Кнежевић је ухапшен 22.марта у акцији Специјалног полицијског одељења (СПО). У питању је наставак велике операције СПО-а и СДТ-а у којој су до сада ухапшени бивши и садашњи службеници полиције, али и бизнисмени, Горан Стојановић, Милан Поповић, Владимир Бајчета, Милета Ојданић и Тихомир Аџић.
Припадници Специјалног полицијског одељења (СПО) Кнежевића су ухапсили по налогу Специјалног државног тужилаштва.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала