- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једини циљ је – срушити Јокића

© AP Photo / Seth WenigНикола Јокић, Денвер
Никола Јокић, Денвер - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Дрејмонд Грин, кошаркаш Голден Стејта, коментарисао је трку за најбољег играча НБА лиге, а оно што је посебно оставило утисак је брутално одбацивање Николе Јокића који је донедавно водио у тој трци. Истовремено, Грин је открио и да Јокићево име не избија из главе Џоелу Ембиду.
Џоел Ембид и Јанис Адетокумбо су они на које се осећам да се трка за најбољег играча НБА лиге свела“, рекао је Дрејмонд Грин у свом подкасту и на тај начин одбацио Николу Јокића.
После неколико лоших партија Денвера у претходним недељама Дрејмонд Грин нашао је разлог да трку која је ишла у три смера сведе на два.

„Џокер је имао невероватну годину, али у последње време се оклизнуо док су Џоел Ембид и Јанис Адетокумбо наставили да се уздижу. У последње време се и Денвер оклизнуо док су Филаделфија и Милвоки почели да играју добро“, објашњава и аргументује свој став Грин.

Статистика се слаже са Гриновим тврдњама јер су Нагетси претпрели пет пораза у последњих осам утакмица, док су Бакси и Сиксерси имали скор од шест победа и два пораза, односно седам победа и једног пораза.
У тим утакмицама Ембид и Јанис имали су и бољи просек од Јокића који је убацивао 28,1 поен, а његови конкуренти 33,3 и 31 поен.
Грин је потом јасно ставио до знања за кога навија у овој трци јер је истакао да само Ембид може да изгуби, алудирајући на то да једно њему припада награда.
Када је МВП трка у питању... У овом моменту искрено мислим да Џоел Ембид треба да освоји награду. То је награда коју само Ембид може да изгуби, јер је заслужује. То може да се деси ако његов тим крене да губи, али свакако ће он сам урадити оно што иначе ради и стићи до бројки до које бележи. Џоел би требало да освоји своју прву МВП награду ове године. Не верујем да ће Филаделфија ући у неки луд низ пораза“, истакао је Грин.
Он је раније говорио да је најтеже у лиги чувати Јокића, а то му је Ембид запамтио и рекао у директном дуелу у ком је постигао 46 поена уз девет скокова и осам асистенција, али је његова Филаделфија поражена од Гриновог Голден Стејта.
„Да ли знаш зашто сам овако играо? Зато што си рекао да је Јокића најтеже чувати“, открио је Грин.
Није ово први пут да Јокића искључују из трке. Српски ас претходно је добио оштру критику од Кендрика Перкинса да намешта статистику.
 Кошаркаши Црвене звезде Немања Недовић и Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Звезда савладала „Душкову“ Басконију – радује се и Партизан
Никола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Американац дигао глас против хајке на Јокића: „Постало је ружно и гадно“
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Богдан имао победу у рукама – Дончић ударио на судије: „Колико сте плаћени?“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала