- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби сигурни у другом колу Мајамија – Дуци заказао реванш с Алкаразом, Мишу чека дерби с Русом

© AP Photo / Hiro KomaeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Захуктава се Мастерс турнир у Мајамију, а у другом колу победе су остварили Миомир Кецмановић, Душан Лајовић и Андреј Рубљов, док је Ласло Ђере поражен од Јаника Синера. То значи да ће Србин и Рус укрстити копља у трећој рунди.
Кецмановић је заказао дуел против Рубљова победом над Французом Угом Умбером у три сета - 2:1 (6:4, 6:7, 7:6).
Кецмановић је против незгодног леворуког противника играо врло стрпљиво, чекао је шансу, а она је дошла у чувеном седмом гему када је направио брејк и повео са 4:3, а затим и искористио прву сет-лопту и повео са 1:0 (6:3).
У другом сету су обојица разменили по брејк пре него што је дошло до тај-брејка. Тамо је Миомир са две везане грешке на свој серви сомогућио Французу круцијалну разлику и изједначење на 1:1.
Трећи сет био је реплика другог само без брејкова. Обојица су били сигурни на свој сервис па је меч опет отишао у тај-брејк. Тамо је Кецмановић потврдио репутацију и убедљивом победом од 7:3 прошао у следећу рунду.

У треће коло Мастерса у Мајамију пласирао се и Душан Лајовић који је у два сета савладао домаћег такимичара Максима Kресија са 6:4, 7:6. Њега тамо чека Карлос Алкарас.

У првом сету стрпљиво је сачекао прву брејк лопту коју је добио и одмах је искористио за вођство 5:4. У гему у ком је сервирао за сет Kреси је стекао 0:40, али је Лајовић везао пет поена и на крају не само сачувао сервис већ и освојио први сет.
Оно што Американац није урадио у том урадио је у наредном Дуцијевом сервис-гему. Направио је брејк и повео 3:0 у другом сету. Држао је предност све до самог краја, не дозволивши ниједну брејк лопту.
А када је сервирао за сет Лајовић одједном долази до три везане брејк лопте. Била му је довољна само прва и вратио је равнотежу у сет - 5:5. На крају одлука је пала у тај-брејку и ту је Србин славио је 7:2 и изборио пролаз даље.
А тамо га чека тренутно најбољи на свету, Шпанац Карлос Алкарас, и то други пут у месец дана. Млади шпански ас је лако стигао до трећег кола победом над Аргентинцем Багнисом од 6:0, 6:2.

Са друге стране, Ласло Ђере није успео да се пласира у треће коло мастерса у Мајамију, пошто је поражен у другом колу од Италијана Јаника Синера 6:4, 6:2.

Меч је трајао 84 минута. Ово је био четврти међусобни дуел српског и италијанског тенисера, а други тријумф Синера, који је 11. на АТП листи. Ђере је 58. тенисер света.
У првом сету играло се гем за гем до резултата 3:3. Ђере је потом стигао до брејка и повео 4:3, али је Синер узвратио рибрејком. Италијан је на свој сервис повео 5:4, а онда је направио нови брејк за 1:0 у сетовима. Синер је повео 3:0 у другом сету, али је Ђере смањио на 3:2. Италијан је потом освојио три узастопна гема, што му је било довољно да дође до победе.
Синер ће у трећем колу мастерса у Мајамију играти са победником меча између Бугарина Григора Димитрова и Немца Јана-Ленарда Штруфа.

У првом мечу дана Андреј Рубљов је играо против Волфа и успео је да изађе на крај са Американцем Волфом резултатом 7:6, 6:4. Не тако лак меч као што би се можда очекивало.

Рубљов сада иде на Кецмановића што ће заиста бити интересантан окршај и прави руско-српски дерби.
Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 8,8 милиона долара.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Легенда се усудила да прогнозира колико Гренд слемова ће Ђоковић освојити
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Анкета
Да ли сте задовољни издањем репрезентације Србије на почетку квалификација за Европско првенство?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала