- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда се усудила да прогнозира колико Гренд слемова ће Ђоковић освојити

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Матс Виландер, легендарни шведски тенисер, сматра да ће Новак Ђоковић до краја каријере увећати број освојених Гренд слемова, бар за још два или пет трофеја. Србин је власник 22 највеће титуле, али се на томе неће зауставити, сматра Виландер.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал налазе се на врху листе по броју освојених Гренд слем трофеја – 22 и ове године би неко могао да се одлепи, а Србин је свакако у далеко бољој позицији, због учесталих повреда „бика с Мајорке“.
Ђоковић би врло вероватно имао и више трофеја да није пропустио неке од највећих турнира због забране јер није вакцинисан против вируса корона.
Оно што је битно јесте да се после освојеног Аустралијан опена на почетку сезоне, Ђоковић спрема за Ролан Гарос, који има и назив „Надалова дневна соба“, јер је маестрални Шпанац практично 70 одсто највећих титула освојио управо у Паризу, где је у 14 наврата подизао пехар.
Када су прогнозе искусног Швеђанина у питању, а односе се на то колико ће најбољи српски тенисер освојити још Гренд слемова, Виландер истиче да ће здравље ту бити од круцијалног значаја.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
„Коначни“ обрачун Новака и Надала – ко ће доживети помрачење у „граду светлости“?
„Ђоковић игра игру процената. Зато што зна да ће му дуговечност омогућити да освоји још два до пет Гренд слем трофеја. Бројке то говоре: од његовог првог освојеног Аустралијан опена до данас, годишње осваја између 1,3 и 1,4 Гренд слем пехара. Самим тим, уколико остане спреман и здрав, имаће велике шансе да узме још неколико великих трофеја у наредном периоду. Да ли ће то бити на Вимблдону, Ролан Гаросу или УС Опену, потпуно је свеједно. Зна да има шансе само ако остане здрав. А дуговечност значи да шаље поруку ривалима: 'Хеј момци, нисам стар, осећам се младо'. Он изгледа младолико и освајаће највеће турнире докле год буде здрав“, сматра Матс Виландер.
Новак Ђоковић је у недавном интервјуу за Си-Ен-Ен изјавио да му је жао што није имао прилику да се надмеће на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, али да је кључни турнир на америчком тлу УС Опен. Српски тениски ас би по свој прилици и прогнозама, требало да узме учешће крајем августа и почетком септембра на послењем слему у години, јер се до тада очекује да падне забрана која је на снази, а односи се да невакцинисани странци не могу да ућу у Америку.
Новак је потврдио да се припрема за почетак сезоне на шљаци и први турнир биће му у Монте Карлу, где и живи, док ће се крајем априла надметати за трофеј „Српска опен“ у спектаклу у Бањалуци, где ће, између осталог, играти и Рус Андреј Рубљов.
Наредни двобој Ђоковића и Надала могао би да се одигра управо у Кнежевини, с обзиром на то да је Шпанац најавио повратак на турниру у Барселони, после чега следи Монте Карло, где ће за пехар борити Новак Ђоковић. Надал је у Монте Карлу чак 12 пута био најуспешнији.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Украјинка наставила да сеје мржњу према Русима – зато иде кући
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Да ли ривалство прети да постане опсесија?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала