- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Док се чека на Горана и селидбу у „другу кућу“ – Новак се вратио на посао у друштву старог пријатеља

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаНовак Ђоковић и Виктор Троицки
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Оставио је покушаје да заигра у Америци иза себе, дочекао је да постане стриц, био један од 20.003 присутних на утакмици Партизана и Олимпијакоса у Евролиги и мирне душе се вратио на посао. Новак Ђоковић се у Београду припрема за сезону на шљаци и најмање два турнира пред Ролан Гарос и напад на апсолутни рекорд у освојеним Грен слем турнирима.
Како се све дешава са некаквим разлогом, тако је и задртост Бајденове администрације у вези са давањем дозволе невакцинисаним страним држављанима да уђу у Америку више него добро дошла Новаку Ђоковићу.
Уместо борби по америчком сунцу, могао је комотно да одмори и полако креће у припреме за предстојећу сезону на шљаци.
У тениском центру у Београду који носи његово име, Ђоковић је започео припреме са нешто другачијом екипом – засад ту није његов први тренер Горан Иванишевић, а његову улогу обавља Виктор Троицки.
Сасвим сигурно одлично решење, имајући у виду дугогодишње пријатељство, што додатно помаже Новаку да се у миру и правој атмосфери припрема за следеће изазове.
Први међу њима је турнир из Мастерс серије у Монте Карлу који се игра од 9. до 16. априла и који је и званично потврдио учешће једног од најбољих тенисера свих времена, такође и свог мештанина, а већ 17. стартоваће Српска опен у Бањалуци.
Имаће прилику Република Српска да види Ђоковића на делу, али се још не зна да ли ће то добити и Мадрид и Рим – могуће је да Новак прескочи један од та два турнира јер се играју у продуженом формату, како би себи омогућио више од једне седмице одмора пред Ролан Гарос.
Поред одмора, кључно ће за Новака бити да се врати у такмичарску форму, после Аустралијан опена одиграо је само један турнир и то у Дубаију, наступио је на четири дуела, а поражен је у полуфиналу од захукталог Данила Медведева, што је било упозорење да се форма мора добро избрусити пред Ролан Гарос.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
СПОРТ
Душан чува Новакова леђа – од Аустралије до Америке
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
СПОРТ
Ђоковић не заборавља хероја који се супротставио НАТО агресији: „Хвала ти“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала