- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривен узрок колапса српског фудбалера: „95 посто особа не преживи“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Драгиша Гудељ, српски фудбалер, колабирао је на терену играјући за шпанску Кордобу, а његов клуб је објавио да се његово здравствено стање побољшало и да ће ускоро изаћи из болнице.
Гудељ се само срушио током дуела против Фенарола, стављен је на носила, али се већ током транспорта у амбулатна кола пробудио.
Хрватска и Велс - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
СПОРТ
Хрвати шокирани и посвађани – анонимног хероја савладале емоције: „Чекао сам ово цео живот“
Српски фудбалер је желео да устане и настави утакмицу, али му није било дозвољено, што је била и права одлука медицинског особља.
Откривено је да је узрок Гудељевог колапса кардиореспираторни застој, што је потенцијално могло да остави драматичне последице.
Срећом, медицинско особље је сјајно реаговало у критичним моментима, реанимација је била правовремена што је практично спасло живот српском фудбалеру јер статистика каже да око 95 посто особа које су имале изненадни срчани и дисајни застој не преживи до доласка стручне помоћи.
Гудељ је пребачен у болницу где је имао стабилну ноћ, како је наведено из клуба, боравио је на интензивној нези и требало би ускоро да изађе на кућни опоравак.
Момак рођен у Бреди, син некадашњег фудбалера Небојше и брат репрезентативца Србије Немање, има 25. година, наступа као дефанзивац, а у Кордоби је од јануара 2022. године.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала