- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан после „кромпира“ намучио Алкараса – Шпанац показао зашто је најбољи

© AP Photo / Wilfredo LeeКарлос Алкарас, Мајами
Карлос Алкарас, Мајами - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Српских тенисера више нема на Мастерсу у Мајамију пошто је после Миомира Кецмановића и Душан Лајовић елиминисан у трећем колу. Њега је елиминисао најбољи тенисер света, Шпанац Карлос Алкарас, који је славио са 6:0, 7:6.
Меч је почео брејком Шпанца, да би у другом гему Душан пропустио прилику да му узврати рибрејком после добре кретње, удараца, чак и брејк шансе. Алкарас је затим лако направио нови брејк за 3:0, да би у петом гему Душан имао предност 30:0 коју је испустио и касније завршио сет с нулом.
Није се дуго чекало на брејк ни у другом сету. Лајовић је некако добио први гем, али у трећем није имао решење за снажне и прецизне ударце Шпанца. У налету фрустрације Душан је разбио рекет и добио опомену, али док се окренуо, Алкарас је стигао до 3:1.
Затим се играло гем за гем, где је Душан вребао прилику и дочекао је у десетом гему када је имао две брејк лопте од којих је искористио једну да изједначи на 5:5. Увео је Лајовић други сет у неизвестан финиш, на свој сервис повео са 6:5 и изборио тај-брејк.
Међутим, Алкарас је одмах везао три поена на старту, потом нападајући спори и слаб други сервис Лајовића стигао до 6:2 и четири меч лопте од којих је искористио тек четврту и стигао до осмине финала Мастерса у Мајамију.
Можда је Лајовић могао да игра и боље тај први сет, да не буде „кромпир“, али је Шпанац деловао незаустављиво. Као што упућени приметише, нико са 19 година није играо овако лепо и ефектно као Алкарас, па Србин заиста нема за чим да жали.
Био је ово њихов трећи дуел у протеклих 35 дана, а укупно четврти у којем Шпанац није препустио сет Србину који ће селедећег понедељка ипак напредовати на АТП листи за десетак позиција.
Ривал Алкарасу у осмини финала биће 19. тенисер света, Американац Томи Пол.
*Погледајте емисију Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала