- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Данас се од САД може очекивати било шта, прешле су све границе пристојности

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су, у настојању да успоставе хегемонију, прешле све границе пристојности, али Кина извлачи своје закључке, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
„Данас се од Сједињених Америчких Држава може очекивати било шта. У настојању да успоставе своју хегемонију, већ су прешле све границе пристојности: дипломатске, етичке и све друге“, рекао је Лавров у интервјуу за телевизију „Русија 1“, коментаришући изјаве САД о неприхватљивости позива на примирје током самита лидера Русије и Кине.
Према његовим речима, о овим изјавама се разговарало са кинеским колегама.
„Кинеска страна одражава традицију велике цивилизације старе више хиљада година. И кинеска страна је са годинама развила свој стил. Он лежи у достојанству, састоји се у дубокој анализи свега што се дешава како се не би предузимали неки исхитрени кораци. Али кинеска страна, наравно, изводи закључке и то најдубље“, одговорио је Лавров на питање како кинеска страна гледа на притисак САД.
Кинески председник Си Ђинпинг био је у државној посети Русији од 20. до 22. марта, што је његово прво путовање у иностранство након што је трећи пут изабран на место шефа државе. Првог дана посете, председник Кине је четири и по сата разговарао са руским председником Владимиром Путином на неформалном састанку у Кремљу, док су 21. марта одржани званични руско-кинески разговори уз учешће делегација.
Председник Русије Владимир Путин и председник Кине  Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
РУСИЈА
Путин: Сарадња Русије и Кине није војни савез
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала