- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки медији: Москва побеђује санкције уз помоћ Кине

© Depositphotos.com / RyzhovЗаставе Русије и Кине
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Наде западних политичара да ћеРусија пропасти због санкција не обистињују се, а уместо тога Москви су се отворили нови изгледи за сарадњу с Кином, пише немачки лист „Берлинер цајтунг“.

„Прогноза савезне министарке спољних послова Аналене Бербок с краја фебруара 2022. да ће санкције 'упропастити Русију' изгледа да се не обистињује. Пословни парк 'Гринвуд' је седиште победника санкција“, наводи аутор чланка, називајући тај пословни центар „средиштем пословног света Кине у Русији“.

Према његовим речима, бројни кинески бизнисмени и менаџери, укључујући многе људе млађе од 40 година, крећу се између шестоспратних канцеларијских кула на локацији од 20 хектара.
Руско-кинески трговински промет, такође се наводи у чланку, порастао је за 29 одсто у поређењу с претходном годином, а овај тренд расте, као и обим кинеских инвестиција, који се повећава за трећину - на 200 милиона долара.
"У пролеће 2023. кинески ће се чешће говорити на улицама и трговима Москве него,енглески или немачки. Кинези све више заузимају места која су оставили западњаци", закључује аутор, цитирајући руску пословицу "Свето место никад није празно”.
Кинески председник Си Ђинпинг боравио је у Русији од 20. до 22. марта у државној посети, што је било његово прво путовање у иностранство након што је поново изабран на место шефа државе у трећем мандату.
У понедељак је имао неформални састанак с председником РусијеВладимиром Путином, а у уторак су одржани руско-кинески разговори уз учешће делегација.
Си Ђинпинг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
РУСИЈА
Си Ђинпинг у Москви: Шта пишу страни медији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала