- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Отказ због „дугог језика“ – кулминација шокантне недеље

© AP Photo / Ian WaltonАнтонио Конте
Антонио Конте - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Лондонски премијерлигаш Тотенхем саопштио је да раскинуо уговор са досадашњим тренером Антониом Kонтеом. То је уједно кулминација шокантне недеље коју је обележила смена тренера Бајерна Јулијана Наглесмана, који би, гле чуда, могао да наследи управо Италијана у Лондону.
Конте је платио цех за оштар медијски иступ после ремија са Саутемптоном у Премијер лиги (3:3) када је за неуспехе окривио фудбалере и руководство свог тима.
Италијан их је окарактерисао као себичњаке који су криви за недостатак трофеја у клубу. Очекивало се да Конте напусти Лондон на крају сезоне кад му истекне уговор, али после медијског иступа играчи су захтевали моментални прекид сарадње.
„Тотенхем и Антонио Kонте су споразумно раскинули сарадњу. Са Kонтеом смо у првој сезони успели да се пласирамо у Лигу шампиона. Захваљујемо му се на доприносу и желимо све најбоље у будућности“, саопштено је из лондонског клуба.
Тотенхем ће у наставку сезоне водити досадашњи помоћник Kристијан Стелини, као и Рајан Мејсон. Стелини је водио екипу недавно када је Kонте током сезоне био одсутан због операције слепог црева.
„Имамо још десет утакмица у Премијер лиги и борбу за место у Лиги шампиона. Морамо сви заједно да се боримо како би осигурали највиши могући резултат за наш клуб и невероватне, верне навијаче“, поручио је председник клуба Данијел Леви.
Kонте (53) је Тотенхем преузео у новембру 2021. године, а пре тога је водио Интер, Челси, Јувентус, Сијену, Аталанту, Бари, Арецо, као и репрезентацију Италије.
Тотенхем је тренутно на четвртом месту на табели Премијер лиге са 49 бодова.
Јулијан Нагелсман - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Од „генија“ до „незналице“ за три дана –„Бејби Мурињо“ добио отказ на скијању
Енглески медији увелико нагађају око тога ко ће бити наследник Контеа по завршетку сезоне. Скај Спортс наводи да је прва жеља Немац Јулијан Нагелсман који је пре само неколико дана смењен у Бајерну из Минхена.
Председник Тотенхема Данијел Леви наводно је желео да доведе Немца 2019. године, пошто је уручен отказ Маурисију Покетину, међутим, Тотенхем је тада ангажовао Жозеа Муриња.
Млади немачки стручњак је и 2021. године био кандидат за менаџера Тотенхема после одласка Муриња, али се Леви тада одлучио за Kонтеа.
Скај Спортс тврди да је Нагелсман наводно заинтересован да преузме клуб, али прво жели да се одмори и да размотри све могућности.
Британски медији наводе и да се међу кандидатима за новог менаџера лондонског клуба налазе: Марко Силва, Роберто де Зерби, Сержо Kонсеисао, Томас Франк и Венсан Kомпани.
Фудбалски спектакл - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Никада нисте чули за ове јунаке – свет их не признаје, али они поносно чувају своју традицију /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала