- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар: Европа је највећи губитник и личи на немоћног пса

© AP Photo / Olivier MatthysБугарска застава испред седишта ЕУ у Бриселу
Бугарска застава испред седишта ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Европа је све сиромашнија због конфликта између Русије и Украјине, посебно због безумне антируске политике и бесконачних пумпања оружја Украјини, изјавио је новинар Бугарског националног радија Петар Волгин за „Поглед инфо“.
Новинар је коментарисао и недавну посету председника Кине Си Ђинпинга Москви. Према његовим речима, јасно је да је Европа бити губитник у овој ситуацији.

„Видимо све јачу сарадњу између Пекинга и Москве. Видимо да се формира невероватан јак појас који је равноправан и чак, могу да кажем, у неким тренуцима је јачи од америчког. Тако да је таква коалиција, може се тако назвати, иако нико званично не користи ту реч, између Русије и Кине је заиста велики изазов за америчку хегемонију. То је оно што ћемо даље пратити“, рекао је бугарски новинар.

Додао је да ће Бугарска пратити директан сукоб Сједињених Америчких Држава са једне стране и Кине са друге стране и истакао да ће пратити и Европу која се вуче као пребијен пас, који је све болеснији и немоћнији и закључио да су такву судбину Европљани сами створили.
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
РУСИЈА
Бугарски стручњак: Запад покушава да уништи Русију, али то се неће догодити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала